r
Nosalty Logó

Mozart-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Mozart-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kenéséhez

Összesen 1651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kenéséhez

Összesen 13179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kenéséhez

Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 1651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    154.7 g

Zsír

  • Összesen
    722.7 g
  • Telített zsírsav
    456 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8601.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1808 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    996 mg
  • Foszfor
    3461 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1501.2 g
  • Cukor
    1064 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2081 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1207 micro
Összesen 13179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Durvára lereszeljük a szamos marcipánt. A puha vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaaromával, a csipet sóval krémesre keverjük a lereszelt marcipánt. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majda tejet és a sütőporos lisztet felváltva, több részletben hozzákeverjük. A kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Ha megsült (tűpróba!) rácsra tesszük, és kihűtjük.
  2. 3,75 dl tejszínt felforralunk, és hozzáadjuk a feldarabolt 22,5 dkg étcsokoládét. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a 30 dkg nutellát. Kihűtjük, és hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  3. A kihűlt tortalapot háromfelé vágjuk. Az alsó lapot megkenjük az áfonyadzsemmel. Rátesszük a középső lapot. Erre rákenjük a felhabosított csokis-nugátos krém kétharmadát.
  4. Felverjük a 2,5 dl tejszínt 2 dkg porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral és a habfixálóval. Ezt rákenjük a krémre és a torta oldalát is bekenjük vele. Rátesszük a felső lapot. A megmaradt csokis-nutellás krémből egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit vékonyan rákenjük a felső tortalapra. A lübecki marcipánmasszát kinyújtjuk akkorára, amekkora a torta teteje egy alufólián, és rátesszük a torta tetejére.
  5. Felolvasztjuk a 10 dkg étcsokoládés tortabevonót, és a marcipánra csurgatjuk. Egy lapos élű késsel elsimítjuk. Hűtjük 15 percet, majd a megmaradt krémmel, egy kivételével félbevágott mozart kugeln-ekkel díszítjük. Az egészben hagyott kugelnt a torta közepére tesszük. Pár órára hűtőbe tesszük, aztán szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 24123
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mozart-torta
Gonoszka1 428 recept

Az alapreceptet egy másik főzős-sütős fórumon találtam. Átalakítottam, változtattam rajta, és így született meg Tímea sógornőmnek ez a szülinapi torta. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...