r
Nosalty Logó

Monstrum hambi, az 5 kilós házi hamburger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Monstrum hambi, az 5 kilós házi hamburger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Buci

Húspogácsa

Feltétek

Karamellizált hagyma

Összesen 1548 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Buci

Húspogácsa

Feltétek

Karamellizált hagyma

Összesen 4642 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Buci

Húspogácsa

Feltétek

Karamellizált hagyma

Összesen 222 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3698.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    324 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 1548 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.9 g

Zsír

  • Összesen
    200.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11095.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    1653 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2885 mg
  • Nátrium
    5726 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.5 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    972.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1056 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1044 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 4642 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    123 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Buci

Húspogácsa

Feltétek

Karamellizált hagyma

Elkészítés

Buci

  1. A bucihoz a hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órán át meleg helyen pihentetjük, lisztezett deszkán újra átgyúrjuk, majd még egy órát letakarva pihentetjük. Ezután tetejét vajjal megkenve, szezámmal szórva 25 percig 180 C-on sütjük, letakarva hűtjük, majd félbevágjuk.

Húspogácsa

  1. A húspogácsához a hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd két ujjnyi vastag koronggá formálva olajon, fedővel lefedve, közepes lángon mindkét oldalát átsütjük.

Feltétek

  1. A füstölt sonka szeletet serpenyőben megpirítjuk, a sonkát kiszedjük, a zsírján pedig a félbevágott buci belső oldalait megpirítjuk.

Karamellizált hagyma

  1. A karamellizált lila hagymához a hagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukrot serpenyőben felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a vizet. Addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, majd addig kevergetjük, amíg a lé elfő és sűrű mázas, chutney állagú nem lesz.
  2. Elkezdjük felépíteni a hamburgerünket: a buci aljára kerül a ketchup, mustár ízlés szerint, erre a felkarikázott csemege uborkák, rá a reszelt edami sajt, a sajt tetejére a húspogácsa, erre kerül a reszelt cheddar sajt, a sajtra az átsütött füstölt sonka, majd erre a felkarikázott paradicsom, rá a felszelelt camembert sajt, rá a saláta levelek, végül a karamellizált lilahagyma.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 395
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Monstrum hambi, az 5 kilós házi hamburger
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Buci

Húspogácsa

Feltétek

Karamellizált hagyma

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...