r
Nosalty Logó

Mini kolbászos frittata salátaágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Mini kolbászos frittata salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fritattához

A salátához

Az öntethez

Összesen 430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fritattához

A salátához

Az öntethez

Összesen 1724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fritattához

A salátához

Az öntethez

Összesen 95 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1982 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    765 micro
  • Lut-zea
    2237 micro
Összesen 430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5612.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    2818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1217 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1543 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    899 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    1216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    7929 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    3062 micro
  • Lut-zea
    8949 micro
Összesen 1724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    170 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

A fritattához

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A fritattához

  1. A hagymát vékony szeletekre, a kolbászt apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  2. A tojásokat kisséfelverjük, és hozzáadjuk a többi anyagot.
  3. Elkeverjük, és egy 12-es muffin formába kanalazzuk.
  4. 180fokon sütjük, amíg megpirul,és már nem puha, ha megnyomjuk (kb. 20 perc).
  5. Azöldsaláta keveréket a paradicsommal és a vékonyra vágott újhagymával tálra tesszük.
  6. Az öntethez valókat ráöntjük, és elkeverjük.
  7. A mini frittatákat a tetejére helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10156
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Valami gyorsat kellett készítenem kevés időm lévén, és erre esett a választásom. Már többször elkészítettem. Könnyű, egészséges, tavaszias étel.

Hozzávalók

A fritattához

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...