r
Nosalty Logó

Mini húsgombócos rakott penne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brigi
Mini húsgombócos rakott penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Paradicsomszósz

Húsgombóc

Besamel

Összeállítás

Összesen 952 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Paradicsomszósz

Húsgombóc

Besamel

Összeállítás

Összesen 7605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Paradicsomszósz

Húsgombóc

Besamel

Összeállítás

Összesen 201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1256 micro
  • β-karotin
    3641 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    17978 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 952 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.2 g

Zsír

  • Összesen
    444.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    239 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10398.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    527 mg
  • Kálcium
    2769 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    728 mg
  • Foszfor
    3716 mg
  • Nátrium
    2578 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.2 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1853 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4688 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1428 micro
  • Kolin:
    862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1845 micro
  • α-karotin
    10047 micro
  • β-karotin
    29127 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    143823 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 7605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3835 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Húsgombóc

Besamel

Összeállítás

Elkészítés

Paradicsomszósz

  1. 3 ek olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, a répát karikázzuk bele, kevés víz hozzáadásával (4-5 dl) főzzük puhára. Sózzuk, majd adjuk hozzá az 1 ek bazsalikomot, borsot, cukrot, paradicsompürét, csipet oregánót, 1 gerezd zúzott fokhagymát.
  2. Vegyük le a tűzről, botmixerrel pürésítsük, tegyünk bele 3 ek lisztet, a mixerrel ezt is dolgozzuk el csomómentesre, majd tegyük vissza, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Húsgombóc

  1. A darált húst a tojással, a többi gerezd zúzott fokhagymával, maradék oreganóval, bazsalikommal, sóval, borssal, alaposan dolgozzuk el. Ezt akár előző nap este is megtehetjük, így éjszaka a hűtőben jobban magába szívja az ízeket, és másnap könnyebb lesz megformázni őket.
  2. Közepes lángon hevítsük fel a maradék kb. 2 dl olívaolajat, majd amíg az olaj melegszik, formázzuk meg előre a gombócokat, hogy nagyjából egyszerre tudjuk őket az olajba tenni. Kb. 1 tk masszából készül egy gombóc.
  3. Az aprócska gombócokat kis hőfokon, lassan süssük kb. 15-20 percig, ha kész, szedjük őket a paradicsommártásba.

Besamel

  1. A margarint olvasszuk fel, szórjuk rá a lisztet, enyhén pirítsuk meg.
  2. Vegyük le a tűzről, majd a tejjel öntsük fel, kézi habverővel keverjük el csomómentesre. Tegyük vissza, majd a habverővel gyakori kevergetés mellett sűrítsük be, sózzuk, borsozzuk.

Összeállítás

  1. Főzzük ki sós vízben a pennét, szűrjük le.
  2. A paradicsomszósz egy részével (gombócok nélkül) keverjük össze.
  3. Egy hőálló tál aljába kenjünk pár kanál szószt, öntsük rá a tésztát, majd öntsük a tésztára a besamelt, egyengessük el.
  4. Majd a sajt felét reszeljük rá, ekkor jöhet a maradék szósz (a paradicsommártás kb. 1/3-át érdemes meghagyni) a gombócokkal, majd erre reszeljük rá a többi sajtot.
  5. Tegyük forró sütőbe, és kb. 20-30 perc alatt pirítsuk rá a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 28494
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többször készítettem már ezt a paradicsomszószt, saját recept, ezt használom bolognaihoz, lasagne-hoz és a rakott tésztákhoz is. Néha teszek bele zellert is (csak egy kevés passzol hozzá, a túl sok elnyomná az ízét, illetve babérlevelet). Nagyon sokan készítenek paradicsomszószt, és sokféleképpen, nálunk a sok kísérletezés eredményeképp ez lett a "favourite" :)

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Húsgombóc

Besamel

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...