r
Nosalty Logó

Milánói sertésborda gombásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Milánói sertésborda gombásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1388 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 8339 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3925.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    2190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    373 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8105 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1388 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    541 g

Zsír

  • Összesen
    348 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23550.9 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    899 mg
  • Kálcium
    2297 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    962 mg
  • Foszfor
    6155 mg
  • Nátrium
    13140 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    173 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1596 micro
  • Kolin:
    1627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2422 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    48633 micro
  • Lut-zea
    2232 micro
Összesen 8339 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1109 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéshúsból levágunk négy szeletet, majd a csirkemellből is. A szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tojásokat a tejjel, egy kis sóval egy villa segítségével felverjük. A szeleteket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Majd bő olajban kisütjük.
  2. Egy lábosba vizet forralunk fel egy dl olajjal. Ha kész a tészta leszűrjük.
  3. A hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A maradék húst ledaráljuk. A hagymát 1 dl olajon dinszteljük, majd a húst fehéredésig sütjük rajta. Majd hozzáadjuk a sót, paprikát, borsot, köményt, a fokhagymát és a paradicsomszószt.
  4. A gombáról leöntjük a levét, és hozzáadjuk a bolognaihoz. Ha összeértek az ízek, mehet bele a pizzafűszer, és néhány percig főzzük még.
  5. Ha kész, a bolognai szószt össze lehet keverni a tésztával, és sajttal tálalni.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5643
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nővérem egyik kedvence a milánói sertésborda, ha étterembe megyünk gyakran rendeli ezt az ételt. Most valami kiadós ebédet szerettem volna készíteni, és eszembe ötlött ez a fantasztikusan finom étel, de mivel nem akartam túl hagyományosan csinálni, ezért husi is került a szószba és gomba is... ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...