r
Nosalty Logó

Mézes fetakrém házi tortillával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Takács Kriszti
Mézes fetakrém házi tortillával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fetakrém

Tortilla

1922
Kalória
42.6g
Fehérje
118.9g
Szénhidrátok
145g
Zsír
355.7g
Víz
178g
Koleszterin
5.4g
Rost
34.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Fetakrém

Tortilla

Összesen 1922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Fetakrém

Tortilla

Összesen 3845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Fetakrém

Tortilla

Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    145 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7414.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    4535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    355.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 1922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    289.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14828.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    3014 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    9070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    711.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    1864 micro
Összesen 3845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    87 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

Fetakrém

  1. A krémhez az olívabogyót és a fokhagymát egy kisebb hőálló tálba tesszük. Adhatunk még hozzá hagymát, paprikát, paradicsomot, chilipaprikát is, ami éppen van otthon. Ráöntjük az olívaolajat, fűszerezzük, majd mehet is az előmelegített sütőbe 200 C fokon 20 percre.
  2. A fetát lecsöpögtetjük, majd konyhai darálóba tesszük. Hozzáadjuk a tejet, a mézet és a fűszereket, majd addig daráljuk, amíg egységes, krémes nem lesz. Ha sózni szeretnénk mindenképp kóstoljuk meg, a feta miatt alapvetően sós lesz.
  3. Ha mindezzel megvagyunk, már nincs más hátra mint mártogatni a frissen sült tortillát!

Tortilla

  1. A tortillához kimérjük a hozzávalókat, majd dagasztógépben vagy kézzel 15 percig dagasztjuk. Lefedve 30 percet hagyjuk pihenni. Ha letelt az idő, 8 részre osztjuk. Amíg nyújtásra várnak szintén lefedjük, hogy ne száradjon ki.
  2. Egy kb. 30 centi átmérőjű serpenyőt felmelegítünk. Magas hőfokkal dolgozzunk, hogy sütés közben ne száradjon ki a tortilla. A nyújtást egyenként végezzük, a felületet meghintjük liszttel és kukoricadarával (ettől ropogósabb lesz) majd olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk.
  3. A serpenyőbe tesszük, magas hőfokon kb. 1-2 perc alatt megsül oldalanként. Vigyázzunk mert könnyen odaég. A megsült tortillát konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!