r
Nosalty Logó

Mézes céklatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nicki
Mézes céklatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2002 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 3452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A céklát héjában puhára főzzük, majd tisztítjuk, daraboljuk. Ha kicsit hűlt, hozzáadunk 0,5 dl tejet és botmixerrel pürésítjük.
  2. A mézet, cukrot és margarint kicsit összemelegítjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két részre osztva pihentetjük fél órát.
  3. Kinyújtjuk 0,5-1 cm vastagra, és a tortaformához igazítva két lapot sütünk belőle. 180 C-on 10-12 perc (kisebb tortaformánál maradhat tészta, ezt külön kisüthetjük keksznek).
  4. A krémhez a pürésített céklát elkeverjük a mézzel, cukorral, citromlével, fűszerrel, majd hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínhabot elkezdjük habbá verni, és az elején belekeverjük a zselatinfixet, majd félkemény habbá verjük.
  5. A céklás krémbe forgatjuk, beleszórjuk az áfonyát és a kihűlt tésztára szedjük a habot, elegyengetjük, a másik lappal befedjük, és a tetejét megkenjük málnalekvárral.
  6. Hűtőben hagyjuk 1-2 órát dermedni. Az egyik tésztalapot sütés után felszeletelhetjük, és tehetjük úgy is a torta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2002
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cékla nem csak savanyúságnak finom :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...