Mézes céklatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nicki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
13g méz38 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
5g tej3 kcal
A krémhez
-
25g cékla7 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
0 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
12 kcal
-
35 kcal
-
8g méz23 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
6g citromlé1 kcal
-
13g tej7 kcal
A tetejére
-
10g málnalekvár28 kcal
Összesen
864
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
80g nádcukor304 kcal
-
50g méz152 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
20g tej11 kcal
A krémhez
-
100g cékla29 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
48 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
30g méz91 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
50g tej28 kcal
A tetejére
-
40g málnalekvár111 kcal
Összesen
3452
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
18.5g finomliszt67 kcal
-
7.4g nádcukor28 kcal
-
4.6g méz14 kcal
-
4.6g margarin33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
1.8g tej1 kcal
A krémhez
-
9.2g cékla3 kcal
-
9.2g habtejszín27 kcal
-
23.1g mascarpone93 kcal
-
0 kcal
-
1.8g zselatinfix2 kcal
-
1.8g aszalt gyümölcsök4 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
2.8g méz8 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
4.6g tej3 kcal
A tetejére
-
3.7g málnalekvár10 kcal
Összesen
317
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 48.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.5 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
864
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 193.4 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2002 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 534 mg
-
Nátrium 871 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 382.2 g
-
Cukor 212 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 209.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 698 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 658 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 457 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
3452
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
317
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
8 dkg nádcukor
-
5 dkg méz
-
1 csipet só
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 kk sütőpor
-
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
-
2 ek tej
A krémhez
-
10 dkg cékla
-
1 dl habtejszín
-
25 dkg mascarpone
-
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
-
1 csomag zselatinfix
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 dkg méz
-
3 dkg cukor
-
3 ek citromlé
-
0.5 dl tej
A tetejére
-
2 ek málnalekvár
Elkészítés
A tésztához
- A céklát héjában puhára főzzük, majd tisztítjuk, daraboljuk. Ha kicsit hűlt, hozzáadunk 0,5 dl tejet és botmixerrel pürésítjük.
- A mézet, cukrot és margarint kicsit összemelegítjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két részre osztva pihentetjük fél órát.
- Kinyújtjuk 0,5-1 cm vastagra, és a tortaformához igazítva két lapot sütünk belőle. 180 C-on 10-12 perc (kisebb tortaformánál maradhat tészta, ezt külön kisüthetjük keksznek).
- A krémhez a pürésített céklát elkeverjük a mézzel, cukorral, citromlével, fűszerrel, majd hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínhabot elkezdjük habbá verni, és az elején belekeverjük a zselatinfixet, majd félkemény habbá verjük.
- A céklás krémbe forgatjuk, beleszórjuk az áfonyát és a kihűlt tésztára szedjük a habot, elegyengetjük, a másik lappal befedjük, és a tetejét megkenjük málnalekvárral.
- Hűtőben hagyjuk 1-2 órát dermedni. Az egyik tésztalapot sütés után felszeletelhetjük, és tehetjük úgy is a torta tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2002
- Feltöltés dátuma: 2013. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nicki
57 recept
A cékla nem csak savanyúságnak finom :)