Mexikói tüzes húsgombócok Katharosztól
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0 kcal
-
63g füstölt szalonna409 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A salátához
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
50g vörösbab169 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
40g pritaminpaprika9 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A tüzes mártáshoz
Összesen
1058
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
250g füstölt szalonna1638 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A salátához
-
200g csemegekukorica172 kcal
-
200g vörösbab674 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
160g pritaminpaprika34 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A tüzes mártáshoz
Összesen
4237
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
21.5g csirkemellfilé26 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g tojás2 kcal
-
0 kcal
-
8.9g füstölt szalonna59 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
A salátához
-
7.2g csemegekukorica6 kcal
-
7.2g vörösbab24 kcal
-
6.1g lilahagyma2 kcal
-
16.5g újhagyma3 kcal
-
5.7g pritaminpaprika1 kcal
-
0.4g fehérborecet0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A tüzes mártáshoz
Összesen
149
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.1 g
Zsír
-
Összesen 58.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2233.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 751 mg
-
Nátrium 1040 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 432.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 343 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2745 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 12062 micro
-
Lut-zea 1807 micro
Összesen
1058
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 228.3 g
Zsír
-
Összesen 234.7 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 843 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8935.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 777 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 768 mg
-
Foszfor 3002 mg
-
Nátrium 4162 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.7 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 1730.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1102 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 424 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 1374 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1493 micro
-
Kolin: 911 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 10980 micro
-
β-crypt 879 micro
-
Likopin 48248 micro
-
Lut-zea 7227 micro
Összesen
4237
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 1726 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
25 dkg füstölt szalonna
-
2 ek olívaolaj
A salátához
-
1 nagy db lilahagyma
-
5 közepes db újhagyma
-
1 db pritaminpaprika
-
2 ek fehérborecet
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
A tüzes mártáshoz
Elkészítés
A húshoz
- A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot, a finomra vágott chilit vagy a paprikakrémet, tojást, és jól összedolgozzuk. Ezután olajos kézzel kb. diónyi gombócokat formálunk, és a vékony szalonna szeletekbe tekerjük.
- Olajjal kikent, hőálló tepsibe rakosgatjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük kb 25-30 perc alatt.
- A salátához lecsepegtetjük a babot és a kukoricát, egy salátástálba tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat, a kisebb kockára vágott paprikát. Ezután megöntözzük a borecettel, citromlével, olajjal, megszórjuk a sóval, borssal cukorral és átforgatjuk, hidegre tesszük, hogy kicsit egybeérjenek az ízek.
- A mártáshoz finomra vágjuk a rozmaringot, a hagymát és a chilipaprikát, majd a ketchuppal elkeverjük.
- A kész húsgombócokat a salátával, mártással és tortillával tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2511
- Feltöltés dátuma: 2013. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
A csípős ízeket kedvelőknek ajánlom ezt a különleges ételt.