Mexikói rizses hús tepsiben
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Tomatotree
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g sertéshús415 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
85g csemegekukorica73 kcal
-
85g vörösbab286 kcal
-
85g fehérbab283 kcal
-
14 kcal
-
75g basmati rizs269 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
125g tej70 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1839
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g sertéshús1660 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
340g csemegekukorica292 kcal
-
340g vörösbab1146 kcal
-
340g fehérbab1132 kcal
-
340g konzerv paradicsom54 kcal
-
300g basmati rizs1074 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
7351
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
26.5g sertéshús44 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8 kcal
-
9g vörösbab30 kcal
-
9g fehérbab30 kcal
-
1 kcal
-
7.9g basmati rizs28 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
13.2g tej7 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
5.3g trappista sajt19 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
193
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.4 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3390.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 814 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 1518 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 432.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 904 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 2333 micro
-
Lut-zea 624 micro
Összesen
1839
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 473.6 g
Zsír
-
Összesen 247 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 994 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13560.4 g
-
Cink 51 mg
-
Szelén 416 mg
-
Kálcium 3257 mg
-
Vas 82 mg
-
Magnézium 1669 mg
-
Foszfor 6073 mg
-
Nátrium 1990 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 807.3 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 131 mg
VÍZ
-
Összesen 1728.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1097 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 252 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3618 micro
-
Kolin: 1186 mg
-
Retinol - A vitamin: 982 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 1201 micro
-
β-crypt 391 micro
-
Likopin 9333 micro
-
Lut-zea 2498 micro
Összesen
7351
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 247 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
-
3 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
340 g konzerv paradicsom
-
30 dkg basmati rizs
-
0.5 dl olívaolaj
-
5 dl tej
-
5 dkg vaj
-
3 ek finomliszt
-
20 dkg trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A húst felkockázzuk, mintha pörköltet készítenénk. Az olívaolaj felében üvegesre pirítunk 2 fej apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát, amit a fokhagymanyomón átpréseltünk.
- Rádobjuk a húst és fehéredésig átforgatjuk, majd sózzuk, borsozzuk, az apróra vágott csiliparikát is hozzáadjuk és megszórjuk a mexikói fűszerkeverékkel. (Ha nincs, akkor fűszerezzük őrölt csilivel, oregánóval, római köménnyel, cayenne borssal.)
- Mindig kevés vizet aláöntve pároljuk, ha már félpuha, hozzáöntjük a felkockázott paradicsomkonzervet is. A konzerves babokról és a kukoricáról leöntjük a levet és a paradicsomos-húsos alaphoz keverjük. A felesleges vizet elfőzzük róla, így sűrű, paradicsomos, fűszeres mártásunk lesz.
- Közben az átmosott és lecsepegtetett rizst a szokásos módon elkészítjük: felhevített olívaolajban üvegesre pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, sózzuk. (én mindig teszek rá egy fej egész vöröshagymát is ízesítésnek) Takarékra állítjuk és lassú tűzön hagyjuk készre párolódni.
- Besamelt készítünk. A vajra rászórjuk a lisztet és világosra izzasztjuk, majd felöntjük a forró tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és besűrítjük. A sajtot lereszeljük.
- Ha minden kész, akkor egy jó nagy öblös kerámia tálat, vagy teflon tepsit kikenünk olajjal. Elegyengetjük benne a rizst, arra a húsos ragut, végül a besamelt is ráöntjük. Hogy a mártás a rétegek közé is bejusson, egy fakanál nyelével lyukat fúrhatunk pár helyre. Reszelt sajttal megszórjuk és először befedve, majd fedő nélkül 200 fokon kb. 25 percig átsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5874
- Feltöltés dátuma: 2022. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tomatotree
262 recept