r
Nosalty Logó

Mexikói rizses hús tepsiben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Mexikói rizses hús tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1839 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 7351 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3390.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    904 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    2333 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 1839 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    473.6 g

Zsír

  • Összesen
    247 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13560.4 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    3257 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    1669 mg
  • Foszfor
    6073 mg
  • Nátrium
    1990 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    807.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    131 mg

VÍZ

  • Összesen
    1728.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3618 micro
  • Kolin:
    1186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    391 micro
  • Likopin
    9333 micro
  • Lut-zea
    2498 micro
Összesen 7351 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, mintha pörköltet készítenénk. Az olívaolaj felében üvegesre pirítunk 2 fej apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát, amit a fokhagymanyomón átpréseltünk.
  2. Rádobjuk a húst és fehéredésig átforgatjuk, majd sózzuk, borsozzuk, az apróra vágott csiliparikát is hozzáadjuk és megszórjuk a mexikói fűszerkeverékkel. (Ha nincs, akkor fűszerezzük őrölt csilivel, oregánóval, római köménnyel, cayenne borssal.)
  3. Mindig kevés vizet aláöntve pároljuk, ha már félpuha, hozzáöntjük a felkockázott paradicsomkonzervet is. A konzerves babokról és a kukoricáról leöntjük a levet és a paradicsomos-húsos alaphoz keverjük. A felesleges vizet elfőzzük róla, így sűrű, paradicsomos, fűszeres mártásunk lesz.
  4. Közben az átmosott és lecsepegtetett rizst a szokásos módon elkészítjük: felhevített olívaolajban üvegesre pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, sózzuk. (én mindig teszek rá egy fej egész vöröshagymát is ízesítésnek) Takarékra állítjuk és lassú tűzön hagyjuk készre párolódni.
  5. Besamelt készítünk. A vajra rászórjuk a lisztet és világosra izzasztjuk, majd felöntjük a forró tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és besűrítjük. A sajtot lereszeljük.
  6. Ha minden kész, akkor egy jó nagy öblös kerámia tálat, vagy teflon tepsit kikenünk olajjal. Elegyengetjük benne a rizst, arra a húsos ragut, végül a besamelt is ráöntjük. Hogy a mártás a rétegek közé is bejusson, egy fakanál nyelével lyukat fúrhatunk pár helyre. Reszelt sajttal megszórjuk és először befedve, majd fedő nélkül 200 fokon kb. 25 percig átsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5864
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mexikói rizses hús tepsiben
Tomatotree 262 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...