r
Nosalty Logó

Mexikói pite Mazsolavaj kemencéjéből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mazsolavaj
Mexikói pite Mazsolavaj kemencéjéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Az összeállítás

Összesen 1503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Az összeállítás

Összesen 6008 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Az összeállítás

Összesen 208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    840 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 1503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    284.7 g

Zsír

  • Összesen
    353.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9684.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    3570 mg
  • Nátrium
    3446 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1710.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2622 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2312 micro
  • α-karotin
    485 micro
  • β-karotin
    3362 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2874 micro
Összesen 6008 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    357 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Az összeállítás

Elkészítés

A tészta

  1. Mérjük ki a lisztet, és adjuk hozzá a puha vajat. Ezután rakjuk hozzá a tojást, tejfölt és a sót is. Gyúrjuk össze az alapanyagokat jó alaposan.
  2. Fedjük le a tésztát és hagyjuk pihenni. Közben elkészíthetjük a tölteléket.

A töltelék

  1. Pirítsuk meg a húst az olajon egy serpenyőben, amíg barna nem lesz. Adjuk hozzá a kukoricát is, majd a fél pohár vízben elkevert fűszerkeveréket.
  2. Főzzük 10-15 percig, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk barátkozni a tésztával.

A guacamole (töltelék)

  1. Turmixoljuk össze a hozzávalókat egy botmixerrel.

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

  1. Pürésítsük le a hozzávalókat (én egy aprítógépet használtam ehhez a művelethez).

Az összeállítás

  1. Nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra (hagyjunk egy keveset a tetejére), ezután helyezzük bele a piteformába.
  2. Jöhet az aljára a guacamole, a hús, a paradicsom-paprikaszósz és a legvégén a reszelt sajt.
  3. Rácsozzuk be a maradék tésztát a kép alapján - ez lesz a pite teteje.
  4. Dobjuk be a sütőbe, és hagyjuk is benne 35-40 percig. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2286
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mexikói pite Mazsolavaj kemencéjéből
Mazsolavaj 4 recept

Épp Mexikóban jártam, amikor megjelent az ottani haverom. Azt mondta, hogy át kell jutniuk a családjával az amerikai határon, de ehhez a kihíváshoz a segítségemet kérte. Megsütöttem ezt a pitét, és odaadtam a határőröknek. Rájöttek, hogy "nem is olyan rossz ez a mexikói konyha", és rögtön át is engedték őket Amerikába.

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Az összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...