r
Nosalty Logó

Mexikói pite Mazsolavaj kemencéjéből

Mazsolavaj
Mexikói pite Mazsolavaj kemencéjéből
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Az összeállítás

1503
Kalória
71.2g
Fehérje
105.6g
Szénhidrátok
88.4g
Zsír
427.5g
Víz
290.8g
Koleszterin
8.2g
Rost
8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Az összeállítás

Összesen 1503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Az összeállítás

Összesen 6008 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Az összeállítás

Összesen 208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    840 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 1503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    284.7 g

Zsír

  • Összesen
    353.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9684.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    3570 mg
  • Nátrium
    3446 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1710.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2622 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2312 micro
  • α-karotin
    485 micro
  • β-karotin
    3362 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2874 micro
Összesen 6008 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    357 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. Mérjük ki a lisztet, és adjuk hozzá a puha vajat. Ezután rakjuk hozzá a tojást, tejfölt és a sót is. Gyúrjuk össze az alapanyagokat jó alaposan.
  2. Fedjük le a tésztát és hagyjuk pihenni. Közben elkészíthetjük a tölteléket.

A töltelék

  1. Pirítsuk meg a húst az olajon egy serpenyőben, amíg barna nem lesz. Adjuk hozzá a kukoricát is, majd a fél pohár vízben elkevert fűszerkeveréket.
  2. Főzzük 10-15 percig, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk barátkozni a tésztával.

A guacamole (töltelék)

  1. Turmixoljuk össze a hozzávalókat egy botmixerrel.

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

  1. Pürésítsük le a hozzávalókat (én egy aprítógépet használtam ehhez a művelethez).

Az összeállítás

  1. Nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra (hagyjunk egy keveset a tetejére), ezután helyezzük bele a piteformába.
  2. Jöhet az aljára a guacamole, a hús, a paradicsom-paprikaszósz és a legvégén a reszelt sajt.
  3. Rácsozzuk be a maradék tésztát a kép alapján - ez lesz a pite teteje.
  4. Dobjuk be a sütőbe, és hagyjuk is benne 35-40 percig. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32

Épp Mexikóban jártam, amikor megjelent az ottani haverom. Azt mondta, hogy át kell jutniuk a családjával az amerikai határon, de ehhez a kihíváshoz a segítségemet kérte. Megsütöttem ezt a pitét, és odaadtam a határőröknek. Rájöttek, hogy "nem is olyan rossz ez a mexikói konyha", és rögtön át is engedték őket Amerikába.

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Szaftos bakonyi sertésszelet

A bakonyi módra, vagyis gombával tökéletesre főtt sertésszelet egy klasszikus magyar főétel, amit roppant egyszerűen el lehet készíteni, de ugyanígy el is lehet rontani. Íme egy recept, ...