r
Nosalty Logó

Mexikói pite Mazsolavaj kemencéjéből

Mazsolavaj
Mexikói pite Mazsolavaj kemencéjéből
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Az összeállítás

1503
Kalória
71.2g
Fehérje
105.6g
Szénhidrát
88.4g
Zsír
427.5g
Víz
290.8g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Az összeállítás

Összesen 1503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Az összeállítás

Összesen 6008 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Az összeállítás

Összesen 208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    840 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 1503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    284.7 g

Zsír

  • Összesen
    353.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9684.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    3570 mg
  • Nátrium
    3446 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    422.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1710.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2622 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2312 micro
  • α-karotin
    485 micro
  • β-karotin
    3362 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2874 micro
Összesen 6008 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    357 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. Mérjük ki a lisztet, és adjuk hozzá a puha vajat. Ezután rakjuk hozzá a tojást, tejfölt és a sót is. Gyúrjuk össze az alapanyagokat jó alaposan.
  2. Fedjük le a tésztát és hagyjuk pihenni. Közben elkészíthetjük a tölteléket.

A töltelék

  1. Pirítsuk meg a húst az olajon egy serpenyőben, amíg barna nem lesz. Adjuk hozzá a kukoricát is, majd a fél pohár vízben elkevert fűszerkeveréket.
  2. Főzzük 10-15 percig, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk barátkozni a tésztával.

A guacamole (töltelék)

  1. Turmixoljuk össze a hozzávalókat egy botmixerrel.

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

  1. Pürésítsük le a hozzávalókat (én egy aprítógépet használtam ehhez a művelethez).

Az összeállítás

  1. Nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra (hagyjunk egy keveset a tetejére), ezután helyezzük bele a piteformába.
  2. Jöhet az aljára a guacamole, a hús, a paradicsom-paprikaszósz és a legvégén a reszelt sajt.
  3. Rácsozzuk be a maradék tésztát a kép alapján - ez lesz a pite teteje.
  4. Dobjuk be a sütőbe, és hagyjuk is benne 35-40 percig. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32

Épp Mexikóban jártam, amikor megjelent az ottani haverom. Azt mondta, hogy át kell jutniuk a családjával az amerikai határon, de ehhez a kihíváshoz a segítségemet kérte. Megsütöttem ezt a pitét, és odaadtam a határőröknek. Rájöttek, hogy "nem is olyan rossz ez a mexikói konyha", és rögtön át is engedték őket Amerikába.

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...