r
Nosalty Logó

Mexikói húsos pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mexikói húsos pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

972
Kalória
35.1g
Fehérje
120.7g
Szénhidrátok
37.8g
Zsír
175.4g
Víz
92.3g
Koleszterin
6.2g
Rost
12.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 972 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 3887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 218 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 972 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4867.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    2100 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    701.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1582 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 3887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1617 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk. Az olajat serpenyőben felmelegítjük, és a hagymát megpirítjuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával, borssal fűszerezzük, majd a tűzre visszatéve hozzáadjuk a darált húst is, és megpirítjuk. Sóval, chiliporral/erős paprikával, paradicsompürével ízesítjük, majd belekeverjük a kukoricát is.
  2. A keményítőt 1 dl hideg vízzel elkeverjük, besűrítjük vele a ragut.
  3. Végül lapos tálcára terítjük kihűlni.
  4. A langyos tejben a cukrot, az élesztőt és egy kanálnyi lisztet csomómentesen elkeverünk, majd hagyjuk felfutni 5-10 percig. A maradék lisztet a sóval, a margarinnal elmorzsoljuk, a felfuttatott élesztős résszel tésztává dagasztjuk. Ha szép simára dolgoztuk, letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, és a piteformánknak megfelelő nagyságú korongot szaggatunk (a tésztára helyezzük a piteformát, és azt körbevágjuk), mellyel kibéleljük az előzőleg kiolajozott formánkat. A széleket tojással megkenjük, és a kihűlt töltelékből a közepére kanalazunk. A megmaradt tésztát újból összegyúrjuk, kinyújtjuk, és az előbbi módon korongot szaggatunk. Végül a tésztával betakarjuk, a tetejét tojással megkenjük. 20-25 percig kelesztjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

A recept a Rama legújabb recepkönyvéből tetszett meg, mert imádjuk az ilyen ízeket. És valóban: nem tévedtem, mindenkinek ízlett a családban (a középsőmet kivéve, de ő nem számít, mert nagyon-nagyon válogatós)!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!