Mexikói húsos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
1g só0 kcal
-
8 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
9 kcal
A raguhoz
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
21 kcal
-
38g csemegekukorica32 kcal
-
0g chili0 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
972
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
4g só0 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
35 kcal
A raguhoz
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
150g csemegekukorica129 kcal
-
0g chili0 kcal
-
76 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
3887
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
28.1g finomliszt102 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
-
16.9g tej9 kcal
-
5.6g margarin40 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A raguhoz
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
16.9g darált sertéshús31 kcal
-
5.6g sűrített paradicsom5 kcal
-
8.4g csemegekukorica7 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
5.6g víz0 kcal
Összesen
218
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1216.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 175.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
972
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.4 g
Zsír
-
Összesen 151.3 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 369 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4867.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 551 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 1632 mg
-
Nátrium 2100 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 482.9 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 701.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1001 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 480 micro
-
Kolin: 503 mg
-
Retinol - A vitamin: 860 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1582 micro
-
β-crypt 177 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 1303 micro
Összesen
3887
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1617 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kávéskanál só
-
3 dkg friss élesztő
-
3 dl tej
-
10 dkg margarin
-
1 dkg cukor
A raguhoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
30 dkg darált sertéshús
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
2 dkg étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
1 dl víz
Elkészítés
A tésztához
- A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk. Az olajat serpenyőben felmelegítjük, és a hagymát megpirítjuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával, borssal fűszerezzük, majd a tűzre visszatéve hozzáadjuk a darált húst is, és megpirítjuk. Sóval, chiliporral/erős paprikával, paradicsompürével ízesítjük, majd belekeverjük a kukoricát is.
- A keményítőt 1 dl hideg vízzel elkeverjük, besűrítjük vele a ragut.
- Végül lapos tálcára terítjük kihűlni.
- A langyos tejben a cukrot, az élesztőt és egy kanálnyi lisztet csomómentesen elkeverünk, majd hagyjuk felfutni 5-10 percig. A maradék lisztet a sóval, a margarinnal elmorzsoljuk, a felfuttatott élesztős résszel tésztává dagasztjuk. Ha szép simára dolgoztuk, letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, és a piteformánknak megfelelő nagyságú korongot szaggatunk (a tésztára helyezzük a piteformát, és azt körbevágjuk), mellyel kibéleljük az előzőleg kiolajozott formánkat. A széleket tojással megkenjük, és a kihűlt töltelékből a közepére kanalazunk. A megmaradt tésztát újból összegyúrjuk, kinyújtjuk, és az előbbi módon korongot szaggatunk. Végül a tésztával betakarjuk, a tetejét tojással megkenjük. 20-25 percig kelesztjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 18011
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
A recept a Rama legújabb recepkönyvéből tetszett meg, mert imádjuk az ilyen ízeket. És valóban: nem tévedtem, mindenkinek ízlett a családban (a középsőmet kivéve, de ő nem számít, mert nagyon-nagyon válogatós)!