Méhcsípés torta 2
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
tészta
-
16g tehéntúró24 kcal
-
6g tej4 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
55 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
tészta tetejére
-
6g cukor24 kcal
-
5 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
4g méz11 kcal
-
25g mandulapehely148 kcal
krém
-
21 kcal
-
5 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
38g tej21 kcal
Összesen
710
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
tészta
-
130g tehéntúró191 kcal
-
50g tej28 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
tészta tetejére
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
30g méz91 kcal
-
200g mandulapehely1180 kcal
krém
-
171 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
300g tej168 kcal
Összesen
5659
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
tészta
-
7.6g tehéntúró11 kcal
-
2.9g tej2 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
2.9g napraforgó olaj26 kcal
-
17.5g finomliszt64 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
tészta tetejére
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
-
1.8g méz5 kcal
-
11.7g mandulapehely69 kcal
krém
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
11.7g habtejszín34 kcal
-
17.5g tej10 kcal
Összesen
330
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 40.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 979.9 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
710
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.6 g
Zsír
-
Összesen 321.6 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 617 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7839.3 g
-
Cink 347 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 2098 mg
-
Vas 273 mg
-
Magnézium 638 mg
-
Foszfor 2975 mg
-
Nátrium 1349 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 589.1 g
-
Cukor 288 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 326.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1319 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 33 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 158 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 1296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
5659
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
tészta
-
50 ml tej
-
1 db tojás
-
80 g cukor
-
50 ml napraforgó olaj
-
300 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
tészta tetejére
-
50 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
100 g vaj
-
200 g mandulapehely
krém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
80 g cukor
-
4 db lapzselatin
-
200 ml habtejszín
-
300 ml tej
Elkészítés
tészta
- A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy kivajazott, 26 cm-es formába igazítjuk egyenletesen a tésztát.
tészta tetejére
- A vajat, cukrokat, mézet összeolvasztjuk, és a mandulát is hozzákeverjük. A tészta tetején egyenletesen elosztjuk.
- 180 fokon sütjük 30-35 percig. Ha nagyon barnul a mandula, egy sütőpapírt tehetünk a forma tetejére.
krém
- Tejjel, pudingporral, cukorral szokásos módon pudingot készítünk.
- Közben megáztatjuk a zselatinlapokat, és a forró pudingban elkeverjük. Egy tálba öntjük, és fóliával letakarjuk közvetlenül a puding tetejét azért, hogy ne képződjön rajta hártya.
- Miután kihűlt, a tejszínt fölhabosítjuk, és jól összekeverjük a pudinggal.
- A kihűlt tésztánkat kettő lapra fölvágjuk, és az alsó lapot krémmel megtöltjük.
- A mandulás lapot óvatosan, ahány szeletet szeretnénk alkotni, fölvágjuk, mert a krémmel együtt már nehezebb, mivel karamellizálódik a teteje a tésztának. A tésztára körben ráhelyezzük.
- Az ügyesebbek elég, ha csak a mandularéteget kicsit átvágják, mert úgy egyben marad a teteje, tálalásnál jobban mutat. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3077
- Feltöltés dátuma: 2017. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Bienenstich tésztájának is sokféle változata van. Itt a receptoldalamon is már fölraktam egy élesztős tésztával készültet. Most egy egyszerűbb tésztával készítettem, túrós-olajos tészta az alap.