r
Nosalty Logó

Meggyes túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Meggyes túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A tetejére

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 320 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A tetejére

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 3834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A tetejére

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 143 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 320 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3598 g
  • Cink
    524 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    406 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.4 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    516 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 3834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük.
  2. A piskotához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a cukrot. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet, és óvatosan beleforgatjuk.
  3. A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kivesszük, rácsra borítjuk, a papírt lehúzzuk, és hűlni hagyjuk.
  4. A meggyet szitára téve lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk, ebből 200 ml-t félretesszünk.
  5. A fennmaradt meggylevet a cukorral és a fahejjal felfőzzük. Az étkezési keményítőt elkeverjük a vízzel, a meggylevet ezzel besürítjük. A meggyet beleforgatjuk, és hűlni hagyjuk.
  6. A tortalapot tortatálra állítjuk, köréje karimát pattintunk.
  7. A kihűlt meggymaszából kivesszük a fahéjat, a meggyet a tortalapra kenjük, és hűtőbe tesszük.
  8. A krémhez a zselatint 10 percre hideg vizbe áztatjuk. A kétféle túrótt a cukorral, citromlével és vanillincukorral összekeverjük.
  9. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, először egy kevés túrókrémmel, majd az egész krémmel elkeverjük.
  10. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a túrókrém zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot. A túrókrémet a meggy tetejére simítjuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  11. A bevonathoz a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomjuk, felolvasztjuk, a meggylével elkeverjük. Hidegre tesszük. Amikor a lé sűrüsödni kezd, evőkanalanként a túrókrém tetejére tesszük, és a tortát ismét hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16163
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégén meglátogattuk az unokákat. Nekik készült ez a finom sütemény.

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...