Meggyes túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A tetejére
-
83g meggybefőtt60 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
10 kcal
-
2g víz0 kcal
A krémhez
-
1g lapzselatin5 kcal
-
17g tehéntúró25 kcal
-
29g sovány túró27 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A bevonathoz
-
1g lapzselatin2 kcal
-
17g meggylé7 kcal
Összesen
320
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
34 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A tetejére
-
1000g meggybefőtt720 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
114 kcal
-
24g víz0 kcal
A krémhez
-
16g lapzselatin56 kcal
-
200g tehéntúró294 kcal
-
350g sovány túró329 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
A bevonathoz
-
8g lapzselatin28 kcal
-
200g meggylé80 kcal
Összesen
3834
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
6.3g tojás8 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A tetejére
-
38g meggybefőtt27 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
0.9g víz0 kcal
A krémhez
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
7.6g tehéntúró11 kcal
-
13.3g sovány túró12 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
11.4g habtejszín33 kcal
A bevonathoz
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
7.6g meggylé3 kcal
Összesen
143
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.8 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
320
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.3 g
Zsír
-
Összesen 130.4 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 873 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3598 g
-
Cink 524 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 632 mg
-
Vas 406 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 1251 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 524.4 g
-
Cukor 226 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 516 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1069 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 50 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 241 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 1054 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 756 micro
Összesen
3834
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
60 g cukor
-
75 g finomliszt
-
15 g cukrozatlan kakaópor
-
1 tk sütőpor
A tetejére
-
1 kg meggybefőtt
-
0.3 db fahéjrúd
-
3 ek cukor
-
30 g étkezési keményítő
-
3 evőkanál víz
A krémhez
-
8 db lapzselatin
-
200 g tehéntúró
-
350 g sovány túró
-
100 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
300 ml habtejszín
A bevonathoz
-
4 db lapzselatin
-
200 ml meggylé
Elkészítés
A piskótához
- Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük.
- A piskotához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a cukrot. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet, és óvatosan beleforgatjuk.
- A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kivesszük, rácsra borítjuk, a papírt lehúzzuk, és hűlni hagyjuk.
- A meggyet szitára téve lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk, ebből 200 ml-t félretesszünk.
- A fennmaradt meggylevet a cukorral és a fahejjal felfőzzük. Az étkezési keményítőt elkeverjük a vízzel, a meggylevet ezzel besürítjük. A meggyet beleforgatjuk, és hűlni hagyjuk.
- A tortalapot tortatálra állítjuk, köréje karimát pattintunk.
- A kihűlt meggymaszából kivesszük a fahéjat, a meggyet a tortalapra kenjük, és hűtőbe tesszük.
- A krémhez a zselatint 10 percre hideg vizbe áztatjuk. A kétféle túrótt a cukorral, citromlével és vanillincukorral összekeverjük.
- A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, először egy kevés túrókrémmel, majd az egész krémmel elkeverjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a túrókrém zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot. A túrókrémet a meggy tetejére simítjuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
- A bevonathoz a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomjuk, felolvasztjuk, a meggylével elkeverjük. Hidegre tesszük. Amikor a lé sűrüsödni kezd, evőkanalanként a túrókrém tetejére tesszük, és a tortát ismét hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16163
- Feltöltés dátuma: 2012. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Hétvégén meglátogattuk az unokákat. Nekik készült ez a finom sütemény.