r
Nosalty Logó

Meggyes-túrós linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-túrós linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334.2 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9336.8 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1695 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    3263 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    880.5 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 6400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha szeretnénk hozzá mazsolát, beáztatjuk a rumba.
  2. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, majd fél óráig pihentetjük. (Hűtőben)
  3. Közben a meggyet lecsöpögtetjük.
  4. A túrót összekeverjük a tojások sárgájávalal, a cukrokkal, a citrom levével, a lereszelt héjával, s aki szereti a rumba áztatott mazsolával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, s ezt is óvatosan a túrókrémhez keverjük.
  5. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, megkenjük a lekvárral, feltekerjük és visszatesszük a hűtőbe.
  6. A kapcsos tortaformánkat kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, s a a következő cipót kerekre nyújtva, beletesszük. Megszórjuk a meggyel. Rakhatunk a meggy alá kis zsemlemorzsát. Rárakjuk a maradék, szintén kerekre nyújtott linzertésztát, majd erre rakjuk a túrótölteléket.
  7. Elővesszük a lekvárral töltött tésztarudat, szeletekre vágjuk, s kirakjuk vele a tortánk tetejét.
  8. Forró sütőbe tesszük, majd kis idő múlva takarékra állítjuk, és kb. 1,5 órát sütjük még a tortát.
  9. Ha megsült, kicsit hűtjük, levesszük a tortakarikát, tálra csúsztatjuk, vaníliás- vagy porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 95 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7081
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Variáció linzertortára a jól összeszokott meggyes-túrós párossal, hisz itt a meggyszezon.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...