r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Meggyes-mákos bukta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    168.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6089.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    2841 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    2043 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.1 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    392 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2725 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 4081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejbe beletesszük a cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt, majd összegyúrjuk a kétféle liszttel, a tojássárgájával, a citromlével, a rummal és egy csipetnyi sóval. Annyi langyos tejet dagasztunk még bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Az olvasztott margarint is beledolgozzuk, ha lágy lenne a tészta, még gyúrunk bele réteslisztet.
  2. Cipót formálunk belőle, majd langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: a tejet a porcukorral felforraljuk, belekeverjük a mákot, meg a reszelt citromhéjat.
  4. Ha kihűlt, hozzáadjuk a meggyet is és fahéjjal ízesítjük.
  5. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk és mindegyikbe 1 kanálnyi tölteléket hajtogatunk.
  6. A buktákat egy tepsibe szorosan egymás mellé ültetjük, majd még fél órát kelesztjük.
  7. Ezután megkenjük őket olvasztott margarinnal, majd az előmelegített sütőbe tesszük.
  8. Ha a buktákrózsaszínűre sültek, vaníliás cukorral édesített forró tejjel meglocsoljuk, majd így sütjük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11351
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-mákos bukta
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Hónapokkal ezelőtt találtam a receptet egy receptújságban, azóta furdalt a kíváncsiság, milyen lehet a meggyes-mákos bukta. Most sort kerítettem az elkészítésére, nekünk nagyon ízlett, nagyon finom együtt a mák és a meggy, a fahéj is különleges ízt ad neki, és a buktatészta is finom, omlós még két nap után is. Nekem először túl lágy volt a tészta a leírtak alapján, de gyúrtam még bele réteslisztet, így tökéletes lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...