r
Nosalty Logó

Meggyes-barackos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-barackos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 391 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3898 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.5 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 391 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5964.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 3898 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat a cukorral keverjük habosra, majd sorban a többi hozzávalót is dolgozzuk össze. A gyümölcstorta formát vajazzuk ki, majd vékonyan szórjuk be zsemlemorzsával és simítsuk bele a masszát. Előmelegített sütőben süssük meg. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
  2. A túrót, a cukrot, a joghurtot és a kimagozott meggyet jól összekeverjük. Lehet turmix-szal is.
  3. A zselatint a vízzel elkeverjük, és egy nagyon kicsit megmelegítjük (nem szabad felforralni), majd ráöntjük a túros krémre és szintén jól összekeverjük. Egy kicsit állni hagyjuk, kb 10-15 percig.
  4. A piskótára kenjük a krémet. A barackot felvágjuk csíkokra, és a torta szélére rakjuk szépen sorba, hogy egy kis pereme legyen a tortánknak. Majd elkészítjük a zseléporunkat, és a tetejére öntjük óvatosan. Hűtőbe tesszük, hogy hamarabb dermedjen.
  5. Ha megdermedt a zselé a tetején, akkor a csokit ráreszeljük a tetejére. Hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1649
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a férjem készítette a 29. szülinapomra. Ami nagy szó, mert ez volt élete első tortája, amit ő készített el. Én csak a piskótát csináltam meg neki. Nagyon finom volt....

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek