r
Nosalty Logó

Meggyes-barackos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-barackos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 391 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3898 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.5 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 391 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5964.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 3898 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat a cukorral keverjük habosra, majd sorban a többi hozzávalót is dolgozzuk össze. A gyümölcstorta formát vajazzuk ki, majd vékonyan szórjuk be zsemlemorzsával és simítsuk bele a masszát. Előmelegített sütőben süssük meg. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
  2. A túrót, a cukrot, a joghurtot és a kimagozott meggyet jól összekeverjük. Lehet turmix-szal is.
  3. A zselatint a vízzel elkeverjük, és egy nagyon kicsit megmelegítjük (nem szabad felforralni), majd ráöntjük a túros krémre és szintén jól összekeverjük. Egy kicsit állni hagyjuk, kb 10-15 percig.
  4. A piskótára kenjük a krémet. A barackot felvágjuk csíkokra, és a torta szélére rakjuk szépen sorba, hogy egy kis pereme legyen a tortánknak. Majd elkészítjük a zseléporunkat, és a tetejére öntjük óvatosan. Hűtőbe tesszük, hogy hamarabb dermedjen.
  5. Ha megdermedt a zselé a tetején, akkor a csokit ráreszeljük a tetejére. Hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1649
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a férjem készítette a 29. szülinapomra. Ami nagy szó, mert ez volt élete első tortája, amit ő készített el. Én csak a piskótát csináltam meg neki. Nagyon finom volt....

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...