Meggyes-almás túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
25g meggybefőtt18 kcal
-
25g alma12 kcal
A krémhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
1g lapzselatin5 kcal
-
4g víz0 kcal
-
29g meggybefőtt21 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A díszítéshez
-
8g meggy4 kcal
-
25 kcal
Összesen
456
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
300g meggybefőtt216 kcal
-
300g alma140 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
750g tehéntúró1103 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
16g lapzselatin56 kcal
-
48g víz0 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A díszítéshez
-
100g meggy45 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
5458
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
13.7g tojás17 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
9.3g meggybefőtt7 kcal
-
9.3g alma4 kcal
A krémhez
-
15.5g habtejszín45 kcal
-
23.3g tehéntúró34 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
10.9g meggybefőtt8 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A díszítéshez
-
3.1g meggy1 kcal
-
1.6g mandulapehely9 kcal
Összesen
169
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1021.7 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 126.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
456
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 218.4 g
Zsír
-
Összesen 272.1 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1995 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12260.4 g
-
Cink 1959 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 2224 mg
-
Vas 1512 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 4116 mg
-
Nátrium 1832 mg
-
Réz 76 mg
-
Mangán 62 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 533.5 g
-
Cukor 307 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1523.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2080 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 433 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 188 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 903 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 1275 mg
-
Retinol - A vitamin: 1990 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1068 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2126 micro
Összesen
5458
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.5 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 28 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
5 dl habtejszín
-
75 dkg tehéntúró
-
8 db lapzselatin
-
350 g meggybefőtt
-
2 kávéskanál vaníliaaroma
A díszítéshez
-
10 dkg meggy
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése:
- Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral.
- Elkeverjük a lisztet a sütőporral, és a felét a tojássárgájához adjuk.
- A tojás fehérjéből kemény habot verük, és finoman összedolgozzuk a sárgájával, majd a masszához adjuk a maradék lisztet.
- A meggyet lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a tésztához.
- Az almát lecsepegtetjük, közepesen vékonyra szeljük, és kibéleljük vele a tortaforma alját, úgy, hogy mindenhova jusson.
- Ráöntjük a tésztát, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje aranysárga nem lesz (tűpróba!).
- Ha megsült, hűlni hagyjuk.
- Ha kihűlt, fejjel lefelé kiborítjuk (hogy az alma legyen felül), és tortagyűrűt rakunk köré.
- A krém elkészítése:
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- A túrót a cukorral eldolgozzuk, és finoman összedolgozzuk a tejszínnel.
- Hozzáadjuk a vaníliaaromát, és belereszeljük a citrom héját.
- Ameggyet lecsepegtetjük, 8 vagy 16 szebb szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit belekeverjük a krémbe.
- A zselatinlapot a csomagoláson leírt módon elkészítjük (HIDEG krémekhez).
- A zselatint beleöntjük a krémbe.
- Ráöntjük a krémet a kihűlt tésztára, és elsimítjuk a tetejét.
- Rátesszük a meggyet és a mandulát.
- 2 órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10536
- Feltöltés dátuma: 2010. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Ez az első olyan torta, melyhez nem használtam receptet. Szerintem nagyon finom lett, és könnyű elkészíteni is. Könnyű torta, nem megterhelő a gyomornak sem:).