r
Nosalty Logó

Meggyes-almás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-almás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.4 g

Zsír

  • Összesen
    272.1 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12260.4 g
  • Cink
    1959 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    2224 mg
  • Vas
    1512 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    4116 mg
  • Nátrium
    1832 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.5 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1523.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    903 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1068 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2126 micro
Összesen 5458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.5 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  4. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, és a felét a tojássárgájához adjuk.
  5. A tojás fehérjéből kemény habot verük, és finoman összedolgozzuk a sárgájával, majd a masszához adjuk a maradék lisztet.
  6. A meggyet lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a tésztához.
  7. Az almát lecsepegtetjük, közepesen vékonyra szeljük, és kibéleljük vele a tortaforma alját, úgy, hogy mindenhova jusson.
  8. Ráöntjük a tésztát, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje aranysárga nem lesz (tűpróba!).
  9. Ha megsült, hűlni hagyjuk.
  10. Ha kihűlt, fejjel lefelé kiborítjuk (hogy az alma legyen felül), és tortagyűrűt rakunk köré.
  11. A krém elkészítése:
  12. A tejszínt kemény habbá verjük.
  13. A túrót a cukorral eldolgozzuk, és finoman összedolgozzuk a tejszínnel.
  14. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, és belereszeljük a citrom héját.
  15. Ameggyet lecsepegtetjük, 8 vagy 16 szebb szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit belekeverjük a krémbe.
  16. A zselatinlapot a csomagoláson leírt módon elkészítjük (HIDEG krémekhez).
  17. A zselatint beleöntjük a krémbe.
  18. Ráöntjük a krémet a kihűlt tésztára, és elsimítjuk a tetejét.
  19. Rátesszük a meggyet és a mandulát.
  20. 2 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10536
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az első olyan torta, melyhez nem használtam receptet. Szerintem nagyon finom lett, és könnyű elkészíteni is. Könnyű torta, nem megterhelő a gyomornak sem:).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...