r
Nosalty Logó

Medvehagymás-mozzarellás szósz főtt sonkával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Medvehagymás-mozzarellás szósz főtt sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 1286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 7705 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    326 g

Zsír

  • Összesen
    390.8 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7178.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    553 mg
  • Kálcium
    2064 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    718 mg
  • Foszfor
    2954 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2887 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    803 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2308 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2058 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    9894 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1581 micro
Összesen 7705 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. Legelsőnek a már főzött sonkát vöröshagymával, fokhagymával, mustármaggal, borssal, babérlevéllel átfőzzük úgy, hogy bőven ellepje a víz, (legalábbis én így tanultam), és a forrástól számítva, kis lángon fedő alatt 1 órát főzzük, majd a vízben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor vesszük ki.
  2. Közben kezdjük el a szószt készíteni. A medvehagymát jó alaposan lemossuk, és finomra vágjuk fel.
  3. Lábasba teszünk teavajat, olívaolajat, felmelegítjük, beletesszük a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát, és sóval picit megszórva, fedő alatt puhára pároljuk pár perc alatt. Erre tesszük rá a finomra vágott medvehagymát, snidlinget és fokhagymás snidlinget. Sózzuk, borsozzuk, és ráöntünk 2-3 dl sonkafőzőlevet, majd fedő alatt 10-12 percet kis lángon főzzük.
  4. Ekkor keverjük bele jó alaposan eldolgozva a tejfölt, a tömlős sajtot, 3-4 percet ezzel is együtt főzzük.
  5. Beleöntjük a tejszínt, és továbbra is kis lángon összeforraljuk, ekkor keverjük bele a tojássárgáját, és alaposan keverés mellett összefőzzük. Majd ha szükséges, sózzuk, és borsozzuk még. Ha kellően sűrű, kikapcsoljuk, és a legvégén a mini mozzarellákat félbevágva, beletesszük, és csak átforrósítjuk, átkeverjük, hogy ne essenek szét teljesen.
  6. Felforraljuk az olajos, sós vizet a tésztának, és kifőzzük a leírtak szerint.
  7. Tálaljuk a kihűlt, felszeletelt sonkát, a szélesmetélt tésztát és a medvehagymás-tejszínes-mozzarellás szószt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4147
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 08.

Ajánló

Ha  a sonka nagyobb és netán nyers, a hozzávaló ízesítők ugyanezek, csak többet adjunk hozzá. Valamint akkor a forrástól számítva - a sonkának nagyságától függően -, legalább 4-5 órát kell főzni. A mostani ételhez nem feltétlenül kell köret, se rizs, se tészta, se burgonya, se friss kenyér -, de a gyerekek kérték, és végül is finom volt együtt ez a hármas:-). Akinek jól esik, finom fehérbort ihat mellé. Legalábbis a nagybátyám azt ivott, mert megkóstolta, és szerinte finom lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás-mozzarellás szósz főtt sonkával
Éva-Anyóca 350 recept

Húsvét előtti pénteken,  a Szolnokon élő nagybátyámtól kaptunk medvehagymát - itt reménykedtem, hogy hátha,találok, és sikerült szereznem...de hogy ilyen közelről van megmentés, ezt nem gondoltam volna.:-) Gyorsan szétnéztem, és annyi, de annyi jó recept született azóta, amióta szezonja van ennek a csodának, hogy én ezt az ételt találtam ki, meg mivel még sok van, hatalmas csokor medvehagyma, próbálok olyat kitalálni, ami még nincs elkészítve. Nehéz lesz, nagyon ügyes háziasszonyok vannak, és sokan az elgondolt ételeket már előbb elkészítették, amivel most fejtörést okoztak, de nem baj, teher alatt nő a pálma, remélem...:-) Az is lehet, hogy nem fog sikerülni, mert csak hasonlót tudok alkotni, majd kiderül.Elsőnek őt találtam ki.:-)) Ez az étel így született, és remélem, hogy még tudok belőle finomakat készíteni, bár kissé későn kaptam. Ennyi a történetem,hogy sikerült így medvehagymát szereznem. Most már tudom, miért szeretik ezt a finomságot annyian:-))) Megpróbálok kérni, hátha kapok, és itt is megmarad a mi földünkben ez a csoda:-)))

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...