r
Nosalty Logó

Medvehagymás cottage cheese-zel töltött kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Medvehagymás cottage cheese-zel töltött kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4030 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.7 g

Zsír

  • Összesen
    131.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12301.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1983 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2632 mg
  • Nátrium
    6972 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1188 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 4030 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A felfuttatott élesztőhöz adjuk a tejfölt két tojás sárgáját, egynek a fehérjét, a joghurtot, a krumplipürét, az olvasztott vajat, végül a liszteket és a sót. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, melyet 1 óra alatt megkelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkén átgyúrjuk, két adagra osztjuk, kinyújtjuk kerekre, 8-10 cikkre osztjuk.
  4. A medvehagymát felaprítjuk, hozzákeverjük a cottage cheesehez, esetleg kissé borsozzuk, egy lapos evőkanálnyit a kiflikbe töltünk, feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távolabb, mert jól megnőnek, megkenjük a maradék tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal.
  5. 15 percet kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33 x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4058
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás cottage cheese-zel töltött kifli
Évi néni 1830 recept

Maradt egy kis krumplipürém tegnapról. Nem szeretek semmit kidobni, és olyan kevés volt már, de erre a célra pont megfelelt. Fiam versenyezni ment, így reggel friss kiflivel bocsáthattam útjára. Anyai szívem izgatott volt, féltem, hogy reggel nem készülök el időben vele, hogy hajnali 3-kor kipattant a szemem, kiszaladtam a konyhába, összekészítettem a hozzávalókat a kenyérsütőbe, majd nyugodtan dőltem vissza az ágyba, rajtam most már nem múlik semmi. Attól, hogy pürét tettem a kiflibe, annyira könnyű és légies, puha lett, hogy.... Két tepsivel lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...