r
Nosalty Logó

Medvehagymapesztós-paradicsomos rakott tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Medvehagymapesztós-paradicsomos rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Medvehagymapesto

Paradicsommártás

Összesen 1124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Medvehagymapesto

Paradicsommártás

Összesen 2252 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Medvehagymapesto

Paradicsommártás

Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4024.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1018 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    23419 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    104 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8048.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    2035 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    3425 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    575 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1545 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    46838 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 2252 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4905 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Medvehagymapesto

Paradicsommártás

Elkészítés

Medvehagymapesto

  1. Tegyük a megmosott medvehagymát turmixgépbe a kesudióval, parmezánnal, reszelt citromhéjjal és citromlével együtt.
  2. Adjuk hozzá az olívaolajat, és turmixoljuk teljesen homogénre vagy darabosabbra, ízlésünktől függően.

Paradicsommártás

  1. Készítsünk paradicsommártást. A finomra aprított vöröshagymát kevés olajon süssük üvegesre, adjuk hozzá a paradicsomlét és sűrítményt. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval.
  2. Adhatunk hozzá darált húst, sonkát, gombát is.
  3. Főzzük a mártást 10 percig, amíg kicsit besűrűsödik.
  4. Főzzük ki a spagetti tésztát a csomagoláson megadott útmutató szerint.
  5. Egy kivajazott jénai tálba kezdjük el a rétegezést. Tészta, medvehagymapesto, paradicsomszósz, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét bőven szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
  6. 200 fokos sütőben süssük 20-25 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 657
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a medvehagymaszezon, együnk minél többet belőle, amíg lehet kapni. A márciusi hosszú hétvégét és a jó időt kihasználva látogattunk el a Gerecsébe medvehagymát szedni, és mivel rengeteget sikerült találni, kipróbálok többféle receptet is.

Hozzávalók

Medvehagymapesto

Paradicsommártás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...