r
Nosalty Logó

Mazsolás rozmaringos sült pisztráng

Szimran
Mazsolás rozmaringos sült pisztráng
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

332
Kalória
26.3g
Fehérje
15.3g
Szénhidrát
16.3g
Zsír
141.7g
Víz
91.1g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1515 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4812.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    2916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    566.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6059 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

  1. A serpenyőben a zúzott fokhagymát egy kevés vajon megpirítjuk, és ugyanígy teszünk a hozzáadott, kis kockákra vágott répával, zellerrel, rozmaringgal és zsályával is.
  2. A serpenyőbe tesszük a megtisztított, beirdalt pisztrángot, és mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk az ecetet, és sütjük addig, amíg teljesen el nem párolog.
  3. Ezután ráreszeljük a citromhéjat, megszórjuk mazsolával és fűszerezzük. Forró zöldségleves alaplével meglocsoljuk, és addig sütjük, amíg el nem készül a halunk és a zöldségek.
  4. Kivesszük a serpenyőből a halat és zöldségeket, a serpenyőben megmaradt fűszeres alapléhez lisztet és vajat keverünk. Az elkészült szószt a pisztrángokra locsoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

A férjem készítette először mazsolával a pisztrángot, egy kicsit továbbfejlesztettem több hozzávalóval, és ebben a variációban elhagytam az indiai fűszereket. 

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...