r
Nosalty Logó

Mazsolás rozmaringos sült pisztráng

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Mazsolás rozmaringos sült pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1515 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4812.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    2916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6059 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A serpenyőben a zúzott fokhagymát egy kevés vajon megpirítjuk, és ugyanígy teszünk a hozzáadott, kis kockákra vágott répával, zellerrel, rozmaringgal és zsályával is.
  2. A serpenyőbe tesszük a megtisztított, beirdalt pisztrángot, és mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk az ecetet, és sütjük addig, amíg teljesen el nem párolog.
  3. Ezután ráreszeljük a citromhéjat, megszórjuk mazsolával és fűszerezzük. Forró zöldségleves alaplével meglocsoljuk, és addig sütjük, amíg el nem készül a halunk és a zöldségek.
  4. Kivesszük a serpenyőből a halat és zöldségeket, a serpenyőben megmaradt fűszeres alapléhez lisztet és vajat keverünk. Az elkészült szószt a pisztrángokra locsoljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 673
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mazsolás rozmaringos sült pisztráng
Szimran 144 recept

A férjem készítette először mazsolával a pisztrángot, egy kicsit továbbfejlesztettem több hozzávalóval, és ebben a variációban elhagytam az indiai fűszereket. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...