r
Nosalty Logó

Marokkói húsos egytálétel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
csakegygourmet
Marokkói húsos egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3695 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 616 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.3 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6976.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    1972 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1661 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 3695 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A köményeket és a koriandermagokat száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd daráljuk le.
  2. Keverjük össze a fűszereket, harissa pasztát és a cukrot a hússal. Pácoljuk, majd vajon pirítsuk meg. Tegyük olyan edénybe, mely mehet be a sütőbe.
  3. A vajon dinszteljük meg a hagymákat és a halványító zellerszárat.
  4. Keverjünk össze minden hozzávalót, öntsük rá az alaplevet, és tegyük be a sütőbe kb. 50-60 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1238
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marokkói húsos egytálétel
csakegygourmet 78 recept

Marokkói kolbásztöltelék alaprecept (hagyományos neve: ,,merguez"), mely nem került megtöltésre ellenben egymagában egytálétellé varázsolódott a kenyértől , diótól és mazsolától. Az eredeti receptet a mymoroccanfood.com oldalról származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...