r
Nosalty Logó

Marhahúsos clanger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marhahúsos clanger
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összeállítás

Összesen 937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összeállítás

Összesen 3745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összeállítás

Összesen 179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3097.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    1918 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1511 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    163.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12391.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2963 mg
  • Nátrium
    7671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1168 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    6045 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 3745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Összeállítás

Elkészítés

Tésztához

  1. Az olajat egy wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük. Közben a hagymát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. Az olajban 3-5 perc alatt üvegesre pirítjuk.
  2. A marhahúst kis kockákra vágjuk. A hagymára dobjuk és néha kevergetve sütjük további 5 percig.
  3. A sárgarépát és a fokhagymát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A marhahúsos hagymához adjuk.
  4. A leveskockát elkeverjük a 2dl forró vízben és a marhahúsra öntjük. Beleszórjuk a fűszereket a só kivételével. Kb. fél óra alatt magas lángon megfőzzük fedő nélkül, hogy a lé elpárologjon. Ekkor megsózzuk. Félretesszük.
  5. A körtéket kicsumázzuk és felkockázzuk. Félretesszük.

Töltelékhez

  1. A tésztához a lisztet, sütőport, sót, hájat és vajat összemorzsoljuk.
  2. Belegyúrjuk a vajat és annyi vizet, hogy nem ragadós, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (Egy-két evőkanál lisztet vagy vizet adhatunk még hozzá, ha szükséges.)
  3. Fél centi vastag, téglalap alakú tésztává nyújtjuk.
  4. Kb. 15cm x 8cm-es darabokra vágjuk, nekem 9 db lett.

Összeállítás

  1. A tészta széleit másfél centis szélességben üresen hagyjuk. Ezt a részt kicsit felvert tojással megkenjük.
  2. A tésztákon elosztjuk a marhahúsos keveréket egyik végükben, a másikban a feldarabolt körtét.
  3. A széleket összecsipkedjük. Ezt a műveletet kétszer is meg kell ismételni, mert nem nagyon hajlandó a tészta összeragadni. De legyünk türelmesek és kitartóak!
  4. Egy gáztepsire fektetjük őket, az összecsipkedett felükkel felfelé tettem én, de meg is fordíthatjuk őket, csak óvatosan, a tészta puha!
  5. A maradék fevert tojással megkenjük a tetejüket és 45 perc alatt megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1818
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 22.

Ajánló

Kirándulásra kitűnő. Eláll pár napig, de légmentesen záródó dobozban tároljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angliában is feledésbe merült a Cornish Pastryvel közeli rokonságban álló töltött tésztaféle. Nemrég lett újra felfedezve. Bedfordshire megyéből származik. Az egyik felébe marhahúst a másikba körtét tekernek bele, így a főétel és desszert is megoldva. Nem kell aggódni, a két ízvilág nem keveredik össze.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...