Marhaburger olaszosan
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
133g darált marhahús189 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
33g alma16 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
8g füstölt sajt27 kcal
-
7g krémsajt17 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
A ciabattához
-
8g vaj60 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
42g rétesliszt152 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
A salátához
-
67g padlizsán16 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
8 kcal
-
8g madársaláta2 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Összesen
854
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
800g darált marhahús1136 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
200g alma94 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
40g krémsajt100 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
A ciabattához
-
50g vaj359 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g rétesliszt910 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
0g só0 kcal
-
600g víz0 kcal
A salátához
-
400g padlizsán95 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
49 kcal
-
50g madársaláta11 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
5119
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
22g darált marhahús31 kcal
-
4.9g lilahagyma2 kcal
-
5.5g alma3 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1.4g füstölt sajt5 kcal
-
1.1g krémsajt3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
A ciabattához
-
1.4g vaj10 kcal
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
6.9g rétesliszt25 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
-
0g só0 kcal
-
16.5g víz0 kcal
A salátához
-
11g padlizsán3 kcal
-
5.5g joghurt3 kcal
-
1 kcal
-
1.4g madársaláta0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
Összesen
141
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 918.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 397.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 922 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
854
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 283.4 g
Zsír
-
Összesen 139.7 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 622 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5513.7 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 523 mg
-
Kálcium 612 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 531 mg
-
Foszfor 3065 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 668.2 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 2383 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1068 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 350 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 781 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 776 micro
-
Kolin: 886 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 5530 micro
-
β-crypt 944 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2930 micro
Összesen
5119
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
80 dkg darált marhahús
-
2 közepes fej lilahagyma
-
1 db alma
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
5 dkg füstölt sajt
-
1 gerezd fokhagyma
A ciabattához
-
5 dkg vaj
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg rétesliszt
-
3 dkg élesztő
-
só ízlés szerint
-
6 dl víz
A salátához
-
1 db padlizsán
-
5 dkg madársaláta
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A húshoz
- A ciabattához a liszteket összekeverjük a sóval, majd az élsztőt megfuttatjuk. Ha kellő állapotba került, akkor összekeverjük a liszttel és hozzáadjuk a vizet. Az állaga a galuskához hasonló kell legyen, azaz legyen folyós, de maradjon meg a tésztás jellege. Ezután hadd pihenjen, amíg a kétszeresére (háromszorosára) nem nő. Ez történhet meleg helyen, vagy pedig a hűtőben is, de ekkor kell neki jó 12 óra.
- A lilahagymát és az almát a reszelő nagy lyukú részén lereszeljük, a petrezselymet apróra vágjuk és mindezt hozzákeverjük a darált marhához. Megsózzuk, megborsozzuk, végül a paprika is mehet hozzá, és mindezt jól elkeverjük. Egyből lehet sütni, de nem fog ártani neki, ha egy kicsit állni hagyjuk. Első lépésben gombócokat kell formáznunk. Ha az extra változat is megy hozzá, akkor egy kis lyukat nyomunk a közepébe, és egy kis adag sajtot, amihez a füstölt sajtot lereszelve és összekerve a krémsajttal, és nyomott fokhagymával belerakunk, majd tovább formázzuk és a végén kis lepényeket csinálunk belőlük.
- A padlizsánt kis kockára vágjuk, majd megsózzuk. 15-20 perc után kinyomkodjuk a levét, és nagy lángon hevített olívaolajon 4-5 perc alatt megsütjük. Várunk, amíg kihűl és összekeverjük a joghurttal.
- A ciabattához a sütőt előmelegítjük, majd egy tepsit kilisztezünk, és egy merőkanállal négy adagott helyezünk bele (kis körök lettek). A sütő alsó részébe rakunk egy tepsit, amibe vizet rakunk, mert állítólag ettől lesz jó ropogós (de próbáltam nélküle is és úgy is jó volt). Miután berakjuk a tésztát gyorsan levesszük a gázt 5-ös fokozatra, és olyan 30 perc alatt megsütjük.
- A ciabatta mellé még bedobjuk a kaliforniai paprikát és addig sütjük, amíg fekete nem lesz. Ezután kivesszük és alufóliába csomagoljuk, majd hagyjuk állni. Kicsivel később kibontjuk, és gyorsan lehúzgáljuk a kormost héját. Végül felszeleteljük 6 felé.
- A húspogácsához egy serpenyőben olajat hevítünk, és kétszer másfél perc alatt megpirítjuk az oldalakat, majd lejjebb vesszük a gázt, hozzáadjuk a vajat és 8 percig sütjük az egyik oldalált, majd ugyanennyi ideig a másikat is. Szép barna színük lesz.
- Miután minden megsült, a ciabattát kettévágjuk és egy kicsit meglocsoljuk fűszeres olívaolajjal (kakkukfű, bazsalikom és egy kis rozmaring keveréke), rárakjuk a húspogácsát, amire egy szelet sült paprikát helyezünk és rákanalazzuk a joghurtos padlizsánt, végül a - szintén egy kis olajjal meglocsolt- tetejét is óvatosan ráhelyezzük. Mellészórunk egy adag madársalátát, amit egy kis fehérborecetes olívaolajjal locsoljuk meg. A dresszing ne legyen túl intenzív, csak épp érezni lehessen a salátán. (Nekem a fenti volt a leggyorsabban elérhető, ezért válaszottam ezt, de biztos lehetett volna mást is választani...)
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5605
- Feltöltés dátuma: 2012. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nemrég meglátogattuk az Anyukám mondta nevű éttermet, ahol megkóstoltam a bárányburger nevű ételt. Nálam elsöprő sikert aratott, ezért eldöntöttem, ha nem is pont azt, de valami hasonlót megpróbálok csinálni. A bárányt lecseréltem a könnyebben elérhető marhára, amit Stahl Judit receptje alapján hoztam hamburger formába (a benne lévő alma tényleg kell hozzá, de nem lesz alma íze). Innentől kezdve az érzékeimre voltam hagyatkozva és az emlékeimre, de a végeredménye az lett, hogy még biztos fogok ilyet készíteni. :)