r
Nosalty Logó

Marhaburger olaszosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Marhaburger olaszosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A ciabattához

A salátához

Összesen 854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A ciabattához

A salátához

Összesen 5119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A ciabattához

A salátához

Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5513.7 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    523 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    3065 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2383 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    776 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5530 micro
  • β-crypt
    944 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2930 micro
Összesen 5119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A ciabattához

A salátához

Elkészítés

A húshoz

  1. A ciabattához a liszteket összekeverjük a sóval, majd az élsztőt megfuttatjuk. Ha kellő állapotba került, akkor összekeverjük a liszttel és hozzáadjuk a vizet. Az állaga a galuskához hasonló kell legyen, azaz legyen folyós, de maradjon meg a tésztás jellege. Ezután hadd pihenjen, amíg a kétszeresére (háromszorosára) nem nő. Ez történhet meleg helyen, vagy pedig a hűtőben is, de ekkor kell neki jó 12 óra.
  2. A lilahagymát és az almát a reszelő nagy lyukú részén lereszeljük, a petrezselymet apróra vágjuk és mindezt hozzákeverjük a darált marhához. Megsózzuk, megborsozzuk, végül a paprika is mehet hozzá, és mindezt jól elkeverjük. Egyből lehet sütni, de nem fog ártani neki, ha egy kicsit állni hagyjuk. Első lépésben gombócokat kell formáznunk. Ha az extra változat is megy hozzá, akkor egy kis lyukat nyomunk a közepébe, és egy kis adag sajtot, amihez a füstölt sajtot lereszelve és összekerve a krémsajttal, és nyomott fokhagymával belerakunk, majd tovább formázzuk és a végén kis lepényeket csinálunk belőlük.
  3. A padlizsánt kis kockára vágjuk, majd megsózzuk. 15-20 perc után kinyomkodjuk a levét, és nagy lángon hevített olívaolajon 4-5 perc alatt megsütjük. Várunk, amíg kihűl és összekeverjük a joghurttal.
  4. A ciabattához a sütőt előmelegítjük, majd egy tepsit kilisztezünk, és egy merőkanállal négy adagott helyezünk bele (kis körök lettek). A sütő alsó részébe rakunk egy tepsit, amibe vizet rakunk, mert állítólag ettől lesz jó ropogós (de próbáltam nélküle is és úgy is jó volt). Miután berakjuk a tésztát gyorsan levesszük a gázt 5-ös fokozatra, és olyan 30 perc alatt megsütjük.
  5. A ciabatta mellé még bedobjuk a kaliforniai paprikát és addig sütjük, amíg fekete nem lesz. Ezután kivesszük és alufóliába csomagoljuk, majd hagyjuk állni. Kicsivel később kibontjuk, és gyorsan lehúzgáljuk a kormost héját. Végül felszeleteljük 6 felé.
  6. A húspogácsához egy serpenyőben olajat hevítünk, és kétszer másfél perc alatt megpirítjuk az oldalakat, majd lejjebb vesszük a gázt, hozzáadjuk a vajat és 8 percig sütjük az egyik oldalált, majd ugyanennyi ideig a másikat is. Szép barna színük lesz.
  7. Miután minden megsült, a ciabattát kettévágjuk és egy kicsit meglocsoljuk fűszeres olívaolajjal (kakkukfű, bazsalikom és egy kis rozmaring keveréke), rárakjuk a húspogácsát, amire egy szelet sült paprikát helyezünk és rákanalazzuk a joghurtos padlizsánt, végül a - szintén egy kis olajjal meglocsolt- tetejét is óvatosan ráhelyezzük. Mellészórunk egy adag madársalátát, amit egy kis fehérborecetes olívaolajjal locsoljuk meg. A dresszing ne legyen túl intenzív, csak épp érezni lehessen a salátán. (Nekem a fenti volt a leggyorsabban elérhető, ezért válaszottam ezt, de biztos lehetett volna mást is választani...)
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5604
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég meglátogattuk az Anyukám mondta nevű éttermet, ahol megkóstoltam a bárányburger nevű ételt. Nálam elsöprő sikert aratott, ezért eldöntöttem, ha nem is pont azt, de valami hasonlót megpróbálok csinálni. A bárányt lecseréltem a könnyebben elérhető marhára, amit Stahl Judit receptje alapján hoztam hamburger formába (a benne lévő alma tényleg kell hozzá, de nem lesz alma íze). Innentől kezdve az érzékeimre voltam hagyatkozva és az emlékeimre, de a végeredménye az lett, hogy még biztos fogok ilyet készíteni. :)

Hozzávalók

A húshoz

A ciabattához

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...