Marcipános csokoládétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
kakaós piskóta
-
23g tojás29 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g finomliszt39 kcal
-
6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4g vaj30 kcal
krém
-
42g tej23 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
3 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
25g tejcsokoládé134 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g rum3 kcal
-
42g marcipán193 kcal
csokoládés bevonó
-
21g habtejszín61 kcal
-
17g csokoládé91 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
Összesen
868
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
kakaós piskóta
-
275g tojás346 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g vaj359 kcal
krém
-
500g tej280 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
300g tejcsokoládé1605 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
16g rum37 kcal
-
500g marcipán2310 kcal
csokoládés bevonó
-
250g habtejszín730 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
Összesen
10416
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
kakaós piskóta
-
8.5g tojás11 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
krém
-
15.5g tej9 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
1.2g finomliszt5 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
-
9.3g tejcsokoládé50 kcal
-
18.7g habtejszín54 kcal
-
0.5g rum1 kcal
-
15.5g marcipán72 kcal
csokoládés bevonó
-
7.8g habtejszín23 kcal
-
6.2g csokoládé34 kcal
-
0.1g lapzselatin0 kcal
Összesen
324
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 51.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
868
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179 g
Zsír
-
Összesen 614.5 g
-
Telített zsírsav 308 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 2687 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7107.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 2127 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 761 mg
-
Foszfor 2684 mg
-
Nátrium 1272 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1031.7 g
-
Cukor 812 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 801.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3510 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 525 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 1515 mg
-
Retinol - A vitamin: 3451 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 694 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1996 micro
Összesen
10416
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
kakaós piskóta
-
5 db tojás
-
150 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
130 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
50 g vaj
krém
-
500 ml tej
-
3 db tojássárgája
-
80 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
40 g finomliszt
-
6 db lapzselatin
-
300 g tejcsokoládé
-
600 ml habtejszín
csokoládés bevonó
-
250 ml habtejszín
-
200 g csokoládé
-
2 db lapzselatin
Elkészítés
kakaós piskóta
- Fölmelegítjük a sütőnket 180 fokra. A tojásokat különválasztjuk, és a tojások fehérjét a megadott cukormennyiség felével egy tálban kemény habbá felverjük. A maradék cukormennyiséggel a sárgáját is kb. 8 percig konyhai robotgéppel jól fölhabosítjuk.
- A fölhabosított tojásfehérjét is hozzákeverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, és fakanál segítségével 2-3 adagban a krémhez keverjük.
- Legvégén a megolvasztott és újból lehűtött vajat is a tésztába keverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát, beleöntjük egyenletesen a masszát.
- 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Sülés után rácsra borítva kihűtjük a tésztát. Miután kihűlt a tészta, 3 egyforma lapra fölszeleteljük.
- Elkészítjük a krémet. A tejet elkezdjük melegíteni, közben a tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük.
- Majd a lisztet is hozzákeverjük. Amikor már forr a tej, akkor elveszünk belőle egy keveset, jól összekeverjük a tojásmasszával. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk.
- A forró tejbe keverjük. Hozzáadjuk a megáztatott zselatinlapokat is, és addig keverjük, ameddig egy sűrű krémet kapunk.
- A legvégén a 300 g csokit is a meleg krémbe keverjük (olvasztjuk.) Majd teljesen lehűtjük.
- Fölhabosítjuk a tejszínt, és a csokoládékrémmel összekeverjük. Rummal izésítjük. Majd a tortalapokat megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. (Nekem egy kevés krém megmaradt, azt a díszítéshez fölhasználtam.)
- Kb. 2-3 órát mélyhűtőben fagyasztjuk. Utána a marcipánt összegyúrjuk, és a munkafelületet megszórjuk porcukorral, majd a megfelelő méretre kinyújtjuk, és bevonjuk vele a lefagyasztott tortát.
- Elkészítjük a csokoládés bevonót. A zselatint megáztatjuk vízben. A tejszínt fölmelegítjük, és hozzáadjuk a csokit. A megáztatott zselatinlapokból kinyomkodjuk a vizet, és hozzáadjuk a meleg csokis tejszínhez. Egyneművé keverjük, pár percig hűtjük.
- A tortát rácsra helyezzük, és bevonjuk a sütinket. Kb. 30 percig hideg helyen tároljuk, ameddig megszilárdul a bevonó, és utána ízlésünknek megfelelően díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 2407
- Feltöltés dátuma: 2020. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Egy saját recept. Anyák napjára alkottam meg, csak úgy spontán ötlet alapján. A végeredmény egy isteni finom torta lett. Kicsit munkaigényes, de mivel le kell fagyasztani azért, hogy a krémes felületet betudjuk vonni marcipánnal és csokoládéval, előre is tudunk vele dolgozni.