r
Nosalty Logó

Marcipános csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Marcipános csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

kakaós piskóta

krém

csokoládés bevonó

Összesen 868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

kakaós piskóta

krém

csokoládés bevonó

Összesen 10416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

kakaós piskóta

krém

csokoládés bevonó

Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179 g

Zsír

  • Összesen
    614.5 g
  • Telített zsírsav
    308 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7107.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    2127 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    2684 mg
  • Nátrium
    1272 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1031.7 g
  • Cukor
    812 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    525 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    1515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3451 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1996 micro
Összesen 10416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

kakaós piskóta

krém

csokoládés bevonó

Elkészítés

kakaós piskóta

  1. Fölmelegítjük a sütőnket 180 fokra. A tojásokat különválasztjuk, és a tojások fehérjét a megadott cukormennyiség felével egy tálban kemény habbá felverjük. A maradék cukormennyiséggel a sárgáját is kb. 8 percig konyhai robotgéppel jól fölhabosítjuk.
  2. A fölhabosított tojásfehérjét is hozzákeverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, és fakanál segítségével 2-3 adagban a krémhez keverjük.
  3. Legvégén a megolvasztott és újból lehűtött vajat is a tésztába keverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát, beleöntjük egyenletesen a masszát.
  4. 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Sülés után rácsra borítva kihűtjük a tésztát. Miután kihűlt a tészta, 3 egyforma lapra fölszeleteljük.
  5. Elkészítjük a krémet. A tejet elkezdjük melegíteni, közben a tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük.
  6. Majd a lisztet is hozzákeverjük. Amikor már forr a tej, akkor elveszünk belőle egy keveset, jól összekeverjük a tojásmasszával. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk.
  7. A forró tejbe keverjük. Hozzáadjuk a megáztatott zselatinlapokat is, és addig keverjük, ameddig egy sűrű krémet kapunk.
  8. A legvégén a 300 g csokit is a meleg krémbe keverjük (olvasztjuk.) Majd teljesen lehűtjük.
  9. Fölhabosítjuk a tejszínt, és a csokoládékrémmel összekeverjük. Rummal izésítjük. Majd a tortalapokat megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. (Nekem egy kevés krém megmaradt, azt a díszítéshez fölhasználtam.)
  10. Kb. 2-3 órát mélyhűtőben fagyasztjuk. Utána a marcipánt összegyúrjuk, és a munkafelületet megszórjuk porcukorral, majd a megfelelő méretre kinyújtjuk, és bevonjuk vele a lefagyasztott tortát.
  11. Elkészítjük a csokoládés bevonót. A zselatint megáztatjuk vízben. A tejszínt fölmelegítjük, és hozzáadjuk a csokit. A megáztatott zselatinlapokból kinyomkodjuk a vizet, és hozzáadjuk a meleg csokis tejszínhez. Egyneművé keverjük, pár percig hűtjük.
  12. A tortát rácsra helyezzük, és bevonjuk a sütinket. Kb. 30 percig hideg helyen tároljuk, ameddig megszilárdul a bevonó, és utána ízlésünknek megfelelően díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 2407
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipános csokoládétorta
Éva házias konyhája 159 recept

Egy saját recept. Anyák napjára alkottam meg, csak úgy spontán ötlet alapján. A végeredmény egy isteni finom torta lett. Kicsit munkaigényes, de mivel le kell fagyasztani azért, hogy a krémes felületet betudjuk vonni marcipánnal és csokoládéval, előre is tudunk vele dolgozni.

Hozzávalók

kakaós piskóta

krém

csokoládés bevonó

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...