r
Nosalty Logó

Marcipános csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Marcipános csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

kakaós piskóta

krém

csokoládés bevonó

Összesen 868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

kakaós piskóta

krém

csokoládés bevonó

Összesen 10416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

kakaós piskóta

krém

csokoládés bevonó

Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179 g

Zsír

  • Összesen
    614.5 g
  • Telített zsírsav
    308 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7107.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    2127 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    2684 mg
  • Nátrium
    1272 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1031.7 g
  • Cukor
    812 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    525 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    1515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3451 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1996 micro
Összesen 10416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

kakaós piskóta

krém

csokoládés bevonó

Elkészítés

kakaós piskóta

  1. Fölmelegítjük a sütőnket 180 fokra. A tojásokat különválasztjuk, és a tojások fehérjét a megadott cukormennyiség felével egy tálban kemény habbá felverjük. A maradék cukormennyiséggel a sárgáját is kb. 8 percig konyhai robotgéppel jól fölhabosítjuk.
  2. A fölhabosított tojásfehérjét is hozzákeverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, és fakanál segítségével 2-3 adagban a krémhez keverjük.
  3. Legvégén a megolvasztott és újból lehűtött vajat is a tésztába keverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát, beleöntjük egyenletesen a masszát.
  4. 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Sülés után rácsra borítva kihűtjük a tésztát. Miután kihűlt a tészta, 3 egyforma lapra fölszeleteljük.
  5. Elkészítjük a krémet. A tejet elkezdjük melegíteni, közben a tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük.
  6. Majd a lisztet is hozzákeverjük. Amikor már forr a tej, akkor elveszünk belőle egy keveset, jól összekeverjük a tojásmasszával. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk.
  7. A forró tejbe keverjük. Hozzáadjuk a megáztatott zselatinlapokat is, és addig keverjük, ameddig egy sűrű krémet kapunk.
  8. A legvégén a 300 g csokit is a meleg krémbe keverjük (olvasztjuk.) Majd teljesen lehűtjük.
  9. Fölhabosítjuk a tejszínt, és a csokoládékrémmel összekeverjük. Rummal izésítjük. Majd a tortalapokat megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. (Nekem egy kevés krém megmaradt, azt a díszítéshez fölhasználtam.)
  10. Kb. 2-3 órát mélyhűtőben fagyasztjuk. Utána a marcipánt összegyúrjuk, és a munkafelületet megszórjuk porcukorral, majd a megfelelő méretre kinyújtjuk, és bevonjuk vele a lefagyasztott tortát.
  11. Elkészítjük a csokoládés bevonót. A zselatint megáztatjuk vízben. A tejszínt fölmelegítjük, és hozzáadjuk a csokit. A megáztatott zselatinlapokból kinyomkodjuk a vizet, és hozzáadjuk a meleg csokis tejszínhez. Egyneművé keverjük, pár percig hűtjük.
  12. A tortát rácsra helyezzük, és bevonjuk a sütinket. Kb. 30 percig hideg helyen tároljuk, ameddig megszilárdul a bevonó, és utána ízlésünknek megfelelően díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2345
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipános csokoládétorta
Éva házias konyhája 159 recept

Egy saját recept. Anyák napjára alkottam meg, csak úgy spontán ötlet alapján. A végeredmény egy isteni finom torta lett. Kicsit munkaigényes, de mivel le kell fagyasztani azért, hogy a krémes felületet betudjuk vonni marcipánnal és csokoládéval, előre is tudunk vele dolgozni.

Hozzávalók

kakaós piskóta

krém

csokoládés bevonó

Címlapról ajánljuk

További cikkek