Marcipángyümölcsös torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
21g mascarpone84 kcal
-
30g meggybefőtt22 kcal
-
3 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g porcukor2 kcal
A borításhoz
-
14 kcal
-
29g tej16 kcal
-
52 kcal
-
22 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A díszítéshez
Összesen
448
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
360g meggybefőtt259 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
171 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
A borításhoz
-
171 kcal
-
350g tej196 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A díszítéshez
Összesen
5417
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
18.9g tojás24 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
10.7g mascarpone43 kcal
-
15.4g meggybefőtt11 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
A borításhoz
-
1.9g tejszínízű pudingpor7 kcal
-
15g tej8 kcal
-
10.7g növényi habtejszín27 kcal
-
2.1g fehér csokoládé12 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A díszítéshez
Összesen
232
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
448
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 119.7 g
Zsír
-
Összesen 263.1 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1456 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4470.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 1178 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 1591 mg
-
Nátrium 1435 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 610.7 g
-
Cukor 325 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 317.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 624 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 1165 mg
-
Retinol - A vitamin: 624 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1969 micro
Összesen
5417
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
2 csepp citromlé
-
1 csipet só
-
6 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
360 g meggybefőtt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 csipet só
A borításhoz
-
1 csomag tejszínízű pudingpor
-
3.5 dl tej
-
2.5 dl növényi habtejszín
-
5 dkg fehér csokoládé
A díszítéshez
-
20 dkg marcipán
Elkészítés
A piskótához
- A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
- A tojások fehérjét egy keverőtálban a sóval és a citromlével habverővel keményre verjük, majd kanalanként beletesszük a cukrokat. Addig keverjük amig serceg a cukor, + 1 perc.
- A tojássárgákat egyesével belekeverjük, jó kemény masszát kapunk.
- A lisztet elkeverjük a sütőporra,l és 1-2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal a masszába keverjük. Utána lassan-óvatosan, nem kell teljesen simának lennie.
- A masszát beöntjük a formába, és mehet a sütőbe.
- 10 percig nem szabad kinyitni a sütőt, majd visszavesszük 150-160 fokra, és még tovább sütjük tűpróbáig.
- Ha már jó, kikapcsoljuk a sütőt, és még kicsit bent hagyjuk nyitott ajtó mellett.
- Kivesszük, hagyjuk hűlni, majd körvevágjuk egy éles késsel, és a forma oldalát levesszük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd háromba vágjuk.
- Krém: egy üveg meggybefőtt levét kiegészítjük vízzel, hogy fél liter legyen. Elkeverjük benne a pudingot és a cukrot, majd felfőzzük. Teljesen hagyjuk kihűlni! Érdemes előző nap elkészíteni.
- A mascarponét összekeverjük a pudinggal, a vaníliás cukorral, sóval, és ízlés szerint, ha kell a porcukorral.
- Ezzel megkenjük a piskóta lapokat, és rátesszük a jól lecsöpögtetett meggyet.
- Kívülre: megfőzzük a pudingot a tejben, és még melegen beletördeljül a fehércsokit, és jól kihűtjük. Ezt is érdemes előző nap! Másnap jól átpaszírozzuk egy szitán, hogy ne legyen csomós.
- A Hulalát jó keményre verjük, és összekeverjük a pudinggal. Ezt a krémet lehet igény szerint ételfestékkel v. szörppel színezni.
- Ezzel a krémmel kívülről bekenjük, és díszíthető a torta kedvünk szerint.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2218
- Feltöltés dátuma: 2012. április 03.
Ajánló
Gyermeknek alkalomra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Boszi
159 recept
Keresztlányom kislányának készült a torta a névnapjára. Ő "tervezte" egy sütős számítógépes játékon. Az volt a pláne, hogy olyan legyen, amilyennek Ő tervezte.