r
Nosalty Logó

Marcipángyümölcsös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Marcipángyümölcsös torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A borításhoz

A díszítéshez

Összesen 448 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A borításhoz

A díszítéshez

Összesen 5417 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A borításhoz

A díszítéshez

Összesen 232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 448 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    263.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4470.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    1435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.7 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 5417 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A borításhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojások fehérjét egy keverőtálban a sóval és a citromlével habverővel keményre verjük, majd kanalanként beletesszük a cukrokat. Addig keverjük amig serceg a cukor, + 1 perc.
  3. A tojássárgákat egyesével belekeverjük, jó kemény masszát kapunk.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporra,l és 1-2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal a masszába keverjük. Utána lassan-óvatosan, nem kell teljesen simának lennie.
  5. A masszát beöntjük a formába, és mehet a sütőbe.
  6. 10 percig nem szabad kinyitni a sütőt, majd visszavesszük 150-160 fokra, és még tovább sütjük tűpróbáig.
  7. Ha már jó, kikapcsoljuk a sütőt, és még kicsit bent hagyjuk nyitott ajtó mellett.
  8. Kivesszük, hagyjuk hűlni, majd körvevágjuk egy éles késsel, és a forma oldalát levesszük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd háromba vágjuk.
  9. Krém: egy üveg meggybefőtt levét kiegészítjük vízzel, hogy fél liter legyen. Elkeverjük benne a pudingot és a cukrot, majd felfőzzük. Teljesen hagyjuk kihűlni! Érdemes előző nap elkészíteni.
  10. A mascarponét összekeverjük a pudinggal, a vaníliás cukorral, sóval, és ízlés szerint, ha kell a porcukorral.
  11. Ezzel megkenjük a piskóta lapokat, és rátesszük a jól lecsöpögtetett meggyet.
  12. Kívülre: megfőzzük a pudingot a tejben, és még melegen beletördeljül a fehércsokit, és jól kihűtjük. Ezt is érdemes előző nap! Másnap jól átpaszírozzuk egy szitán, hogy ne legyen csomós.
  13. A Hulalát jó keményre verjük, és összekeverjük a pudinggal. Ezt a krémet lehet igény szerint ételfestékkel v. szörppel színezni.
  14. Ezzel a krémmel kívülről bekenjük, és díszíthető a torta kedvünk szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2218
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Ajánló

Gyermeknek alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztlányom kislányának készült a torta a névnapjára. Ő "tervezte" egy sütős számítógépes játékon. Az volt a pláne, hogy olyan legyen, amilyennek Ő tervezte.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A borításhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...