r
Nosalty Logó

Maradham, a szardíniai pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Maradham, a szardíniai pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
300 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szósz és feltétek

Összesen 588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szósz és feltétek

Összesen 2347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szósz és feltétek

Összesen 190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5689.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    2776 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2096 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    8235 micro
  • Lut-zea
    2904 micro
Összesen 2347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    670 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szósz és feltétek

Elkészítés

Tészta

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, puhára főzzük, miután kihűlt, krumplinyomóval áttörjük.
  2. Robotgép segítségével a tészta hozzávalóit és a burgonyát összekeverjük, majd kézzel kicsit átdolgozzunk. 30-40 percet letakarva pihentetjük (nem szükséges).
  3. Közben a paradicsomot a fokhagymával, olívaolajjal és friss bazsalikommal leturmixoljuk (botmixerrel), alaposan beízesítjük sóval, borssal, cukorral (akár egy kis chilivel is).
  4. A tésztát két részre osztjuk. Ugyanúgy járunk el vele, mint a hagyományos pizzánál. Formázzuk, vékonyra kinyújtjuk (kézzel, de sodrófával is lehet), és tepsire helyezzük.
  5. Megkenjük a szósszal a tésztalapokat, rámorzsolunk a mozzarellából.
  6. Végül 300°C-os, előmelegített sütőben, alsó-felső funkción pár (3-4) percig sütjük.
  7. Ha elkészült, még melegen ráhelyezzük a prosciutto-szeleteket, fügecikkeket, megszórjuk kevés rukkolával, pecorino sajttal, és már fogyaszthatjuk is!
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 300 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2543
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradham, a szardíniai pizza
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A „Tuerredda”  Baunei-re jellemző burgonyakenyér, melyet a helyi hagyományokból származó alapanyagokkal egészítenek ki: ezt a specialitást „Maradham” -nek nevezik, ez a pizza eredeti értelmezése Szardínián. A paradicsomszósz mellett a helyiek leginkább tengergyümölcseit, szárított halikrát és articsókát használnak feltétként a tésztára. Én most egy saját verziót készítek el fügével és prosciuttoval. 

Hozzávalók

Tészta

Szósz és feltétek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...