r
Nosalty Logó

Maradékmentő quiche húsvétra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Maradékmentő quiche húsvétra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 691 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 4138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 691 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    158.7 g

Zsír

  • Összesen
    303.4 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8511 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2330 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    3544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1063.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3021 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    373 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    918 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2563 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    5287 micro
  • β-crypt
    353 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    5549 micro
Összesen 4138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    66 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk, és tésztát gyúrunk belőle. Ügyeljünk rá, hogy a lehető legkevesebb ideig melegítsük a kezünkkel, mert akkor a tésztának nem lesz jó az állaga.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát. Óvatosan tekerjük fel a sodrófára, majd helyezzük bele egy 28-30 centis piteformába. A formát nem kell kivajazni vagy lisztezni, sütőpapír sem kell bele, elég villával jó alaposan átszurkálni.
  3. A nyers tésztát elősütjük, tegyük 180°C fokos sütőbe 10 percre. Addig elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. A töltelékhez minden hozzávalót apró kockákra vágunk, és egy nagy serpenyőben, olívaolajon kicsit lepirítunk( kivétel a petrezselyem, mozzarella, spárga, paradicsom). Majd félretesszük kicsit hűlni. Egy tálban összekeverjük a többi alapanyaggal. A húsvéti sonkák elég sósak, ezért nem szükséges bele só, de utána ízesíthetjük kedvünk szerint.

Összeállítás

  1. A tölteléket a pitetésztán egyenletesen elosztjuk.
  2. A tojásokat a tejszínnel kikeverjük, ízesítjük, és nyakon öntjük vele a a töltelékes tésztát.
  3. Negyedbe vágott tojásokkal körberakjuk, majd reszelt sajttal borítjuk be a tetejét.
  4. 180°C fokos sütőben 30-40 percig sütjük, szép aranybarnára.
  5. Friss salátával és fehérborral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10337
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 02.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek sonkával

Receptjellemzők

Maradékmentő quiche húsvétra
Gerzsenyi Flóra 420 recept

Szerintem nem csak nálunk maradt meg sok finomság húsvét után. Hogy semmi ne vesszen kárba, összedobtunk egy nagyszerű sós pitét, amit szinte bármely napszakban fogyaszthatunk: reggelire, ebédre, uzsira, vacsira.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...