Mángold újburgonya curry
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
rkfodor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g mángold22 kcal
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5g gyömbér4 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g mustármag1 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
88g újkrumpli54 kcal
-
63g joghurt38 kcal
-
5 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
8g mandula44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
216
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g mángold87 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g chili0 kcal
-
18g gyömbér14 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
1g mustármag5 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
350g újkrumpli216 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
20 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
865
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
37.9g mángold7 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.4g gyömbér1 kcal
-
0.2g garam masala0 kcal
-
0.1g mustármag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
26.5g újkrumpli16 kcal
-
18.9g joghurt12 kcal
-
1.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
2.3g koriander1 kcal
-
2.3g mandula13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
65
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 831.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 251.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 980 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 4547 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 1726 micro
-
Lut-zea 12724 micro
Összesen
216
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3327.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 709 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 587 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 1152 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1006.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1594 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 217 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3921 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 225 micro
-
β-karotin 18189 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 6903 micro
-
Lut-zea 50895 micro
Összesen
865
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 297 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 1378 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 523 micro
-
Lut-zea 3856 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db chili
-
3 cm gyömbér
-
1 tk garam masala
-
0.5 tk mustármag
-
3 db kardamom
-
1.5 ek sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A mangoldlevelekről eltávolítjuk a szárakat. A szárakat 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a leveleket pedig nagyobb darabokra aprítjuk.
- Egy nagy lábosban közepes lángon olajat hevítünk, beledobjuk az apróra kockázott hagymát, és aranybarnára pirítjuk. Közben a fokhagymát, a csilipaprikát és a gyömbért csipetnyi sóval mozsárban pasztává zúzzuk. (Ez a művelet elhagyható, s akkor csak rádobálunk mindent a hagymára). A hagymához adjuk és kevergetve főzzük pár percig. A többi fűszert is az edénybe borítjuk, és még 1-2 percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a burgonyát, az összevágott mangoldszárakat, és 5 percig kevergetjük, hogy a fűszerkeverék jól bevonja a darabokat. 4 dl vizet öntünk rá, épp csak annyit, hogy ellepje a zöldségeket. Gyöngyözésig forraljuk, lefedjük, és 10-12 percig főzzük, amíg a burgonya éppen megpuhul.
- Hozzáadjuk a mangoldleveleket, megkeverjük, és addig főzzük, amíg a levelek összeesnek.
- Egy tálban összekeverjük a joghurtot a paradicsompürével és egy kevés forró lével a curryből. A curryt levesszük a tűzről, belekeverjük a joghurtos keveréket, majd visszatesszük a tűzre, és óvatosan átmelegítjük (ha túlságosan felmelegszik, a joghurt összeugrik). Belekeverjük a koriander nagyját (a korianderlevél íze nagyon erőteljes, aki nem szereti, hagyja ki).
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a pirított magvakkal és a maradék korianderrel, majd rizzsel és naan kenyérrel vagy chapatival tálaljuk.
- A mangold helyett készíthetjük spenóttal, ekkor a spenótot akkor adjuk a curryhez, amikor a burgonya már kész. Ősszel készíthetjük burgonyával és kelkáposztalevelekkel. Az eredeti recept megtalálható a River Cottage Zöldséget minden napra c. könyvben.
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 914
- Feltöltés dátuma: 2021. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
rkfodor
1 recept