Mandulás - almás krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
69g tojás87 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
19 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g víz0 kcal
-
375g alma176 kcal
-
2g fahéj6 kcal
-
8g mandula44 kcal
-
13g dió82 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
23 kcal
A krémhez
A tetejére
-
6 kcal
Összesen
1533
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
1500g alma702 kcal
-
9g fahéj22 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
50g dió327 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
91 kcal
A krémhez
A tetejére
-
23 kcal
Összesen
6120
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
8.3g tojás10 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
3g víz0 kcal
-
45g alma21 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
-
0.9g mandula5 kcal
-
1.5g dió10 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A krémhez
-
15g tej8 kcal
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
6g margarin43 kcal
A tetejére
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
183
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 84.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1774.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 497 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 686 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.5 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 377.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 400 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 422 micro
Összesen
1533
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94.3 g
Zsír
-
Összesen 339.1 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 113 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7096.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1987 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 569 mg
-
Foszfor 2746 mg
-
Nátrium 1595 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 725.8 g
-
Cukor 395 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 1510 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2068 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 66 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 227 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 845 mg
-
Retinol - A vitamin: 1923 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1602 micro
-
β-crypt 182 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1689 micro
Összesen
6120
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl víz
-
1.5 kg alma
-
3 ek fahéj
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
5 dl tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
20 dkg margarin
A tetejére
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük.
- A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, olajjal és a vízzel. A sütőport a liszthez szitáljuk, és a tojássárgákhoz keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, és óvatosan a sárgákhoz keverjük.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy alufóliával, kivajazzuk, először az almát rétegezzük bele, amit fahéjas-vaníliás cukorral megszórunk, majd a diót, és a mandulát is közé szórjuk. Erre megy a piskótatészta fele, a tészta másik feléhez pedig hozzászitáljuk a kakaóport, összekeverjük, majd a sárga piskótára öntjük.
- Egy villával összekeverjük a kétféle piskótát, hogy márványos legyen.
- Előremelegített sütőben megsütjük.
- Közben megfőzzük a pudingot, ha kihűlt, belekeverjük a margarint.
- Ha a piskóta megsült, hagyjuk hűlni, majd óvatosan kiborítjuk, és az almás felét is hagyjuk hűlni. Végül rákenjük a vaníliakrémet, és hűtőbe tesszük pár órára.
- Tálalás előtt meghintjük kakaóval a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10119
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Az alapötletet Brigitől vettem: Almás krémes - ahogy Brigi készíti, ezt variáltam át kicsit a saját ízlésünkre. Az eredmény nagyon finom volt, a család szerint süssek máskor is ilyet.