r
Nosalty Logó

Mandulás - almás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás - almás krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 1533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    339.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7096.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1987 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.8 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    1510 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1602 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1689 micro
Összesen 6120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük.
  2. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, olajjal és a vízzel. A sütőport a liszthez szitáljuk, és a tojássárgákhoz keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, és óvatosan a sárgákhoz keverjük.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy alufóliával, kivajazzuk, először az almát rétegezzük bele, amit fahéjas-vaníliás cukorral megszórunk, majd a diót, és a mandulát is közé szórjuk. Erre megy a piskótatészta fele, a tészta másik feléhez pedig hozzászitáljuk a kakaóport, összekeverjük, majd a sárga piskótára öntjük.
  4. Egy villával összekeverjük a kétféle piskótát, hogy márványos legyen.
  5. Előremelegített sütőben megsütjük.
  6. Közben megfőzzük a pudingot, ha kihűlt, belekeverjük a margarint.
  7. Ha a piskóta megsült, hagyjuk hűlni, majd óvatosan kiborítjuk, és az almás felét is hagyjuk hűlni. Végül rákenjük a vaníliakrémet, és hűtőbe tesszük pár órára.
  8. Tálalás előtt meghintjük kakaóval a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10119
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötletet Brigitől vettem: Almás krémes - ahogy Brigi készíti, ezt variáltam át kicsit a saját ízlésünkre. Az eredmény nagyon finom volt, a család szerint süssek máskor is ilyet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...