r
Nosalty Logó

Málnatorta túrókrémmel töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Málnatorta túrókrémmel töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kakaós piskótalaphoz

A málnás krémhez

A túrós krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kakaós piskótalaphoz

A málnás krémhez

A túrós krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 3727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kakaós piskótalaphoz

A málnás krémhez

A túrós krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.1 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5140.6 g
  • Cink
    398 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    314 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.8 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1880 micro
Összesen 3727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótalaphoz

A málnás krémhez

A túrós krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A kakaós piskótalaphoz

  1. Piskóta: a sütőt előmelegítjük 200 fokra, mikor betesszük a formát, akkor vesszük le 180-ra. A forma alját kibébeljük sütőpapírral, az oldalát nem és nem is kenegetjük vajjal sem.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. Az én piskóta készítési módszerem nagyon egyszerű, de eddig még mindig tökéletes lett: a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, mikor majdnem kemény a hab, de még nem, akkor pár részletben beleöntjük a cukrot, tovább habosítjuk, ezután még mindig keverjük, egyesével beletesszük a sárgájákat is. Addig keverjük, míg elég sok levegőt forgatunk bele. Végül a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet fakanállal beleforgatjuk.
  3. Beleöntjük a formába, betoljuk a sütőbe, 15 perc múlva visszavesszük a hőfokot 160 fokra, innen még kb. 20 perc (mivel csak 4 tojásos, elég lehet), max 25. Tilos nyitogatni, 20 percnél tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Málnás krém: A tejszínt felverjük a cukorral, hozzákeverjük a többi hozzávalót, kevés vízben feloldjuk a zselatint, egy keveset belekeverünk a krémből, majd az így lehűtött zselatint a krém többi részéhez keverjük.
  5. Túrós krém: A túrót ha nem krémes, törjük át. Verjük fel a tejszínt a cukorral, majd keverjük bele a többi hozzávalót és az előzőek szerint adjuk hozzá a zselatint.
  6. A kakaós piskótát vágjuk félbe. Tegyük a tortaforma aljába, kenjük meg a málnás krémmel. Erre helyezzük a másik lapot. Megkenjük a túrókrémmel. A túrókrémre helyezzük a málnát, erre öntjük a zselét vagy galaretkát. (Itt majdnem elrontottam a tortát, mert a galaretka elkezdte feloldani a túrót. Az első réteg zselé megdermedése után még egyet készítettem, ezt is ráönöttem és ezután ismét szép színe lett.)
  7. Díszítés: tejszínhab, babapiskóta, 1 m vörös szalag, csokireszelék, (a megolvasztott csokit sütőpapírra kenjük, miután megszáradt, éles késsel reszelékeket vághatunk belőle), házi málnás bonbon. A 25-öst olvasztott étcsokiból ecsettel lehet sütőpapírra megírni. Száradás után könnyen leválik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6327
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Ajánló

További fázisfotók az elkészítéséről itt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Ezt a tortát húgom mai születésnapjára készítettem. Az ízeket Tortaimádó receptje alapján terveztem meg. Vagy 28 centis a tortaforma, 2 kör piskótát akartam és a tetejére zselét, ezért számolnom kellett azzal, hogy csak olyan magas lehet a torta, hogy még legyen hely a formában a zselének is. Így alakult, hogy maradt a málnás krémből is, noha bonbonokat  is megtöltöttem vele, a túrókrémből pedig csak az eredeti felét készítettem el. A piskóta sütését is figyelembe véve 4 és fél órányi munka egy ilyen torta összeállítása - este 4 óra (a zselés macera miattt), másnap még fél a díszítésre. Igen, ezúttal ilyen gyorsan elkészültem vele, noha mindent szépen komótosan csináltam :) A felborítást is... A torta mindenkit levett a lábáról, a feldicsérés pedig már szinte túlzás volt :) Szerencsére nem csak jól nézett ki, finom is lett. Már csak egy valami dobott volna az ízeken: az igazi tejszín. Viszont laktóz érzékeny húgomnak Hulala növényi tejszínt használtam. Finom ez is, csak előre cukrozott, picit más. Viszont nem kell hozzá habfixáló :) De ha valakinek egy ilyen torta túl unalmas lenne, annak ajánlom a következőt: lehetőleg hozzám hasonlóan egy 15 centi magas szép üveg tortatálcára helyezze el. Rakjon alá csúszásgátlót is, ahogy én tettem, hogy ne csúszkáljon rajta a torta és ne lehessen észrevenni, ha 1 centivel elmozdult az egész az egyik irányba. Persze senkinek sem jutna eszébe, hogy miután levág egy szelet tortát, vágjon az ellentétes oldalról is, hogy megtartsa az egyensúlyt... lényeg a lényeg: mikor már hiányzott nem egészen a torta fele, elég volt egy kicsit hozzáérnem, hogy az egész boruljon egyet, torta placcs, fejjel lefele asztalon landolás, cukrásznő megfogja a fejét és halkan sír.... nem is azért, mert annyira szarul esik neki, hogy oda a munkája, hanem mert a mesterművének titulált ajándék további élvezésétől megfosztotta az ajándékozottat. Mellesleg az ünnepelt szeletelte a tortát és én ekkor értem hozzá először... azután, hogy letettem az asztalra. No mindegy, ami ezután következett, azon most már nevetek. Édesapám jött a spatulákkal, kiáltott anyámnak, hogy nem elég, kell még valami, erre ő megjelent a hentesbárddal. Végül valahogy egy jó részét visszapakolták a tálcára. Anyukám kijelentette, hogy így is megesszük, mert ugyanolyan finom. Érdekes, hogy az elején senki sem akart fotózni, úgy kellett könyörögni. A baleset után persze milyen sebesen kezdett kattogtatni a sok katasztrófa turista :) Anyukám hozzászólásán felbátorodva pedig, miszerint így is ugyanúgy elfogy, egy hatalmas kakaós piskótás-málnakrémes-túrós zselés valamit tornyoztam a tányéromra, amit jól megpakoltam tejszínhabbal és 1 perc alatt benyomtam. Ilyen egy hangulatevő, azt hiszem. Azóta rengeteget röhögtem az eseten. Többek között most is. Sokféleképp el lehet nevezni az eredményt: a tálcán maradt a fordított torta, a tányéromon a módosított máglyarakás nevű sütemény, kis tálkákba pedig málnás somlói galuskát készítettem... :)

Hozzávalók

A kakaós piskótalaphoz

A málnás krémhez

A túrós krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...