r
Nosalty Logó

Málnás melba torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnás melba torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 356 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4275 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 356 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    197.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5284.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1858 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2002 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548.7 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1824.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1735 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1709 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 4275 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához: A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Legvégül a sütőporral és az étkezési keményítővel elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  2. Egy kerek kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belesimítjük a tésztát. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A málnát pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük. A málnát elkeverjük 80 g cukorral. 2 lap zselatint kicsavarunk, feloldjuk, majd a málnához keverjük.
  4. A joghurtot 60 g cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével elkeverjük. 10 lap zselatint kicsavarunk, feloldunk, és egy kevés joghurtkrémmel elkeverjük, majd a többi krémhez keverjük.
  5. A 250 g tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a joghurtkrém zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot.
  6. A piskótát vízszintesen elfelezzük. A barackot lecsöpögtetjük. Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítunk 6 ek joghurtkrémet. Ráhelyezzük a barackot 2 fél kivételével, amit félretesszünk a díszítéshez.
  7. A málnapüréből 2 ek-at félreteszünk a díszítéshez, a többit a maradék joghurtkrémhez keverjük, és rásimítjuk a barackokra. A 2. tortalapot ráhelyezzük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  8. 200 g tejszínt a maradék cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortakarikát eltávolítjuk. A tejszínt a torta felső lapjára simítjuk. A megmaradt barackot szeletekre vágjuk, és elosztjuk a tortán. Megszórjuk pisztáciával. A megmaradt málnapürét felmelegítjük, hűlni hagyjuk, majd a tortára csorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11027
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis hétvégi kényeztetés, nemcsak gyerekeknek!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...