Málnás melba torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
16 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
24 kcal
-
17g málna9 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
83g joghurt51 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
2g pisztácia10 kcal
Összesen
356
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
191 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
400g őszibarack konzerv288 kcal
-
200g málna104 kcal
-
24g lapzselatin84 kcal
-
1000g joghurt610 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
450g habtejszín1314 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
20g pisztácia114 kcal
Összesen
4275
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
6.1g tojás8 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
1.8g étkezési keményítő7 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
14.8g őszibarack konzerv11 kcal
-
7.4g málna4 kcal
-
0.9g lapzselatin3 kcal
-
36.9g joghurt23 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
16.6g habtejszín48 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
0.7g pisztácia4 kcal
Összesen
156
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 152.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
356
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 197.5 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5284.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 1858 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 2002 mg
-
Nátrium 1026 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 548.7 g
-
Cukor 405 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1824.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1889 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 243 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 719 mg
-
Retinol - A vitamin: 1735 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1709 micro
-
β-crypt 357 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1387 micro
Összesen
4275
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
100 g cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
75 g finomliszt
-
50 g étkezési keményítő
-
1 tk sütőpor
A krémhez
-
400 g őszibarack konzerv
-
200 g málna
-
1000 g joghurt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
150 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
450 g habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához: A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Legvégül a sütőporral és az étkezési keményítővel elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk.
- Egy kerek kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belesimítjük a tésztát. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk.
- A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A málnát pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük. A málnát elkeverjük 80 g cukorral. 2 lap zselatint kicsavarunk, feloldjuk, majd a málnához keverjük.
- A joghurtot 60 g cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével elkeverjük. 10 lap zselatint kicsavarunk, feloldunk, és egy kevés joghurtkrémmel elkeverjük, majd a többi krémhez keverjük.
- A 250 g tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a joghurtkrém zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot.
- A piskótát vízszintesen elfelezzük. A barackot lecsöpögtetjük. Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítunk 6 ek joghurtkrémet. Ráhelyezzük a barackot 2 fél kivételével, amit félretesszünk a díszítéshez.
- A málnapüréből 2 ek-at félreteszünk a díszítéshez, a többit a maradék joghurtkrémhez keverjük, és rásimítjuk a barackokra. A 2. tortalapot ráhelyezzük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
- 200 g tejszínt a maradék cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortakarikát eltávolítjuk. A tejszínt a torta felső lapjára simítjuk. A megmaradt barackot szeletekre vágjuk, és elosztjuk a tortán. Megszórjuk pisztáciával. A megmaradt málnapürét felmelegítjük, hűlni hagyjuk, majd a tortára csorgatjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11023
- Feltöltés dátuma: 2011. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy kis hétvégi kényeztetés, nemcsak gyerekeknek!