r
Nosalty Logó

Málnás-fehér csokoládés túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-fehér csokoládés túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Málnaszósz

Fehér csoki

Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Málnaszósz

Fehér csoki

Összesen 5036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Málnaszósz

Fehér csoki

Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    246.1 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6061.6 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.3 g
  • Cukor
    503 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 5036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Málnaszósz

Fehér csoki

Elkészítés

Piskóta

  1. A tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk, kivágjuk, kibéleljük a formát.
  2. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukros sárgáját, a lisztet és a kakaót. Óvatosan összekeverjük.
  4. Tortaformába öntjük, elsimítjuk, tűpróbáig sütjük (kb. 10-15 perc).
  5. Ha megsült, az aljáról szedjük le a sütőpapírt, tegyük vissza a formába, és teljesen hagyjuk kihűlni.

Túrókrém

  1. A túrót a hozzávalókkal krémesre keverjük el.
  2. A hulalát keményre verjük fel, tegyük hozzá a túrókrémet, óvatosan kavarjuk össze.
  3. Simítsuk bele a tortaformánkba a krém felét.

Málnaszósz

  1. A málnát főzzük sűrűre a cukorral, és rakjunk bele egy pici zselatinfixet.
  2. Hagyjuk kihűlni, és ha már elég langyos, kenjük a túrókrémre.
  3. Rakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen annyira, hogy majd az olvasztott csokit rá tudjuk önteni.

Fehér csoki

  1. Olvasszuk meg a csoki felét az olaj felével gőz fölött, és óvatosan, kanál segítségével szedjük rá a megszilárdult málnapürére.
  2. Hagyjuk ezt is megszilárdulni. Rakjuk hűtőbe, hogy meggyorsítsuk a folyamatot.
  3. Ha szilárd lett valamennyire, kanalazzuk rá a maradék túrókrémet is.
  4. Jöhet a második adag csoki. Ezt ugyanúgy olvasszuk fel az olajjal, keverjük hozzá az aszalt áfonyát, és óvatosan simítsuk rá a torta tetejére.
  5. Rakjuk hűtőbe minimum 3 órára.
  6. Mielőtt teljesen megszilárdulna a teteje, forró vízbe mártott késsel vagdossuk be a szeleteket (csak a csokitetőt), mert ilyenkor még nem törik a csokimáz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8158
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept most a legkevésbé sem fitnesz... na de egy 35. szülinapra??? Belefér... persze én csak a tortaformát nyaltam le, mert a könnyem is kicsordult a gondolattól, hogy a mosogatóvízbe áztassam bele. A végeredmény pedig óriási siker... persze, biztos mert a sok cukor és csoki az egekbe emelte Húsevő endorfinszintjét:) Egyébként a Túró Rudi torta receptjét fejlesztettem tovább gyümölcsösre, és a csokit váltottam fehérre. Az eredmény tényleg fenomenális lett:)

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Málnaszósz

Fehér csoki

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...