Málnás-fehér csokoládés túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
14g tojás17 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Túrókrém
-
42g tehéntúró61 kcal
-
6 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
105 kcal
Málnaszósz
-
17g málna9 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
Fehér csoki
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
12 kcal
-
8g áfonya5 kcal
Összesen
419
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0 kcal
-
60g cukor232 kcal
Túrókrém
-
500g tehéntúró735 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g zselatinfix13 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
Málnaszósz
-
200g málna104 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
8g zselatinfix10 kcal
Fehér csoki
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g áfonya57 kcal
Összesen
5036
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
7.8g tojás10 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
Túrókrém
-
23.6g tehéntúró35 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
0.5g zselatinfix1 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
23.6g növényi habtejszín59 kcal
Málnaszósz
-
9.5g málna5 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.4g zselatinfix0 kcal
Fehér csoki
-
9.5g fehér csokoládé51 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
4.7g áfonya3 kcal
Összesen
238
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.1 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
419
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.1 g
Zsír
-
Összesen 246.1 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 592 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6061.6 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 955 mg
-
Vas 1005 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1717 mg
-
Nátrium 784 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 577.3 g
-
Cukor 503 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 770.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1097 micro
Összesen
5036
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.6 g
-
Cink 62 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 28 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
3 púpozott ek cukor
Túrókrém
-
50 dkg tehéntúró
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
500 ml növényi habtejszín
Málnaszósz
Fehér csoki
-
20 dkg fehér csokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Piskóta
- A tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk, kivágjuk, kibéleljük a formát.
- A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
- A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukros sárgáját, a lisztet és a kakaót. Óvatosan összekeverjük.
- Tortaformába öntjük, elsimítjuk, tűpróbáig sütjük (kb. 10-15 perc).
- Ha megsült, az aljáról szedjük le a sütőpapírt, tegyük vissza a formába, és teljesen hagyjuk kihűlni.
Túrókrém
- A túrót a hozzávalókkal krémesre keverjük el.
- A hulalát keményre verjük fel, tegyük hozzá a túrókrémet, óvatosan kavarjuk össze.
- Simítsuk bele a tortaformánkba a krém felét.
Málnaszósz
- A málnát főzzük sűrűre a cukorral, és rakjunk bele egy pici zselatinfixet.
- Hagyjuk kihűlni, és ha már elég langyos, kenjük a túrókrémre.
- Rakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen annyira, hogy majd az olvasztott csokit rá tudjuk önteni.
Fehér csoki
- Olvasszuk meg a csoki felét az olaj felével gőz fölött, és óvatosan, kanál segítségével szedjük rá a megszilárdult málnapürére.
- Hagyjuk ezt is megszilárdulni. Rakjuk hűtőbe, hogy meggyorsítsuk a folyamatot.
- Ha szilárd lett valamennyire, kanalazzuk rá a maradék túrókrémet is.
- Jöhet a második adag csoki. Ezt ugyanúgy olvasszuk fel az olajjal, keverjük hozzá az aszalt áfonyát, és óvatosan simítsuk rá a torta tetejére.
- Rakjuk hűtőbe minimum 3 órára.
- Mielőtt teljesen megszilárdulna a teteje, forró vízbe mártott késsel vagdossuk be a szeleteket (csak a csokitetőt), mert ilyenkor még nem törik a csokimáz.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 8158
- Feltöltés dátuma: 2014. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a recept most a legkevésbé sem fitnesz... na de egy 35. szülinapra??? Belefér... persze én csak a tortaformát nyaltam le, mert a könnyem is kicsordult a gondolattól, hogy a mosogatóvízbe áztassam bele. A végeredmény pedig óriási siker... persze, biztos mert a sok cukor és csoki az egekbe emelte Húsevő endorfinszintjét:) Egyébként a Túró Rudi torta receptjét fejlesztettem tovább gyümölcsösre, és a csokit váltottam fehérre. Az eredmény tényleg fenomenális lett:)