Málnás-citromos joghurttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
4g tojássárgája13 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1 kcal
A túrós réteghez
-
25g tehéntúró37 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
5g víz0 kcal
-
25g málna13 kcal
A joghurtos réteghez
A zselés réteghez
-
20g víz0 kcal
-
1g tortazselé4 kcal
-
50g málna26 kcal
Összesen
175
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
71 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
A túrós réteghez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
50g víz0 kcal
-
250g málna130 kcal
A joghurtos réteghez
A zselés réteghez
-
200g víz0 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
500g málna260 kcal
Összesen
1749
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
3.7g tojásfehérje2 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g étkezési keményítő0 kcal
A túrós réteghez
-
11.5g tehéntúró17 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
11.5g málna6 kcal
A joghurtos réteghez
A zselés réteghez
-
9.2g víz0 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
23g málna12 kcal
Összesen
80
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.2 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 177.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
175
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.6 g
Zsír
-
Összesen 56.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 486 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4861.8 g
-
Cink 658 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 1161 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 1553 mg
-
Nátrium 561 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.1 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 1772.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 287 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 175 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1810 micro
Összesen
1749
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.7 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 81.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
-
2 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
1.5 g étkezési keményítő
A túrós réteghez
A joghurtos réteghez
A zselés réteghez
-
2 dl víz
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét felverjük kemény habbá, majd géppel hozzákeverjük a többi alapanyagot.
- Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kivajazzuk, beleöntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 12 perc alatt megsütjük. A sütőajtót résnyire nyitva hagyjuk kihűlni.
- Fél dl vizet felforrósítunk, elkeverjük benne a 2 kanál zselatint és a citromlé és héj társaságában a túróhoz keverjük, majd beleforgatjuk a 1/4 kg málnát és a kihűlt tésztára terítjük egyenletes rétegben.
- A joghurtot és a tortakrémet keverőgéppel 1 perc alatt összekeverjük, ehhez is hozzáadunk 1/4 kg málnát és a túrós rétegre simítjuk.
- 2 dl vizet megforrósítunk, belekeverjük az expressz tortazselét, majd amikor sűrűsödni kezd, a borzselét is.
- A joghurtos réteg tetejét beborítjuk 1/2 kg málnával, erre öntjük a zselét.
- Hűtőben egy éjszakát hűtjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13657
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Férjemnek születésnapja volt ma. Tegnap este egy jó kis parkettalakkozás után nem volt energiám nagy sütögetésre. Ezt a tortát viszont olyan gyorsan össze tudtam állítani, hogy magam sem hittem. Nagy sikere volt a családi körben. Ahhoz képest, hogy mikor nekikezdtem, még nem tudtam milyen lesz, nem is rossz.