r
Nosalty Logó

Málnás-citromos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Málnás-citromos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A túrós réteghez

A joghurtos réteghez

A zselés réteghez

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A túrós réteghez

A joghurtos réteghez

A zselés réteghez

Összesen 1749 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A túrós réteghez

A joghurtos réteghez

A zselés réteghez

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.2 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4861.8 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1161 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    1772.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1810 micro
Összesen 1749 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós réteghez

A joghurtos réteghez

A zselés réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét felverjük kemény habbá, majd géppel hozzákeverjük a többi alapanyagot.
  2. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kivajazzuk, beleöntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 12 perc alatt megsütjük. A sütőajtót résnyire nyitva hagyjuk kihűlni.
  3. Fél dl vizet felforrósítunk, elkeverjük benne a 2 kanál zselatint és a citromlé és héj társaságában a túróhoz keverjük, majd beleforgatjuk a 1/4 kg málnát és a kihűlt tésztára terítjük egyenletes rétegben.
  4. A joghurtot és a tortakrémet keverőgéppel 1 perc alatt összekeverjük, ehhez is hozzáadunk 1/4 kg málnát és a túrós rétegre simítjuk.
  5. 2 dl vizet megforrósítunk, belekeverjük az expressz tortazselét, majd amikor sűrűsödni kezd, a borzselét is.
  6. A joghurtos réteg tetejét beborítjuk 1/2 kg málnával, erre öntjük a zselét.
  7. Hűtőben egy éjszakát hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13648
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás-citromos joghurttorta
Évi néni 1830 recept

Férjemnek születésnapja volt ma. Tegnap este egy jó kis parkettalakkozás után nem volt energiám nagy sütögetésre. Ezt a tortát viszont olyan gyorsan össze tudtam állítani, hogy magam sem hittem. Nagy sikere volt a családi körben. Ahhoz képest, hogy mikor nekikezdtem, még nem tudtam milyen lesz, nem is rossz.

Hozzávalók

A tésztához

A túrós réteghez

A joghurtos réteghez

A zselés réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...