r
Nosalty Logó

Málnakrémes frankfurti koszorú

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szöszi konyhája
Málnakrémes frankfurti koszorú
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

905
Kalória
15g
Fehérje
100.1g
Szénhidrátok
51.5g
Zsír
123.1g
Víz
221.2g
Koleszterin
6g
Rost
47.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

Összesen 7244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    123.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    412.3 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8096.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    2152 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    741 mg
  • Foszfor
    3398 mg
  • Nátrium
    1588 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    801 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    984.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    1006 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2701 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 7244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a sóval, 20 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.
  2. Egyenként beleütjük a tojásokat, rászitáljuk 7 dkg keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet.
  3. A tésztát margarinnal kikent, morzsával meghintett kapcsos koszorúformába simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. A málnát citromlével, 7 dkg cukorral és a maradék vaníliás cukorral, keverés mellett felforraljuk. A megmaradt keményítőt és a zselatint 7-8 evőkanál vízben elkeverjük, és besűrítjük vele málnapürét. Kb. 5 percig főzzük. (Ritka kevergetéssel kihűtjük.)
  6. A tésztát 3 lapra vágjuk. Az alsóra kerül a kihűlt, de még kenhető málnakrém. Hagyjuk teljesen megkötni!
  7. Addig elkészítjük a másik krémet. A tejfölt a többi cukorral elkeverjük, hozzáöntünk 4 dl tejszínt, beleszórjuk az öntetport és felverjük. Ezt a krémet azonnal fel kell használni, mert megköt és grízessé válik!
  8. Egy vékony réteget kenünk a málnakrémre, ráhelyezzük a második tésztát, azt bőségesen megkenjük, majd jön a harmadik tészta, és az egészet bevonjuk a krémmel.
  9. A mandulát szárazon megpirítjuk, mikor kihűlt, szépen feldíszítjük vele a süteményünket.
  10. Legalább 1 órát hűtőbe állítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Húsvét közeledtén, bár nem vártam vendégeket, mégis úgy gondoltam, az ünnepekre mégis kell sütemény. Így ezt a süteményt készítettem el. A legnagyobb meglepetésemre voltak vendégeim, a fiam és baráti társasága lepett meg. Olyan gyorsan fogyott el a sütemény Húsvét vasárnap, hogy este még egy adagot sütöttem. Így Húsvét hétfőn is volt sütemény az asztalon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!