r
Nosalty Logó

Málnakrémes frankfurti koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szöszi konyhája
Málnakrémes frankfurti koszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

Összesen 7244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    412.3 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8096.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    2152 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    741 mg
  • Foszfor
    3398 mg
  • Nátrium
    1588 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    801 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    1006 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2701 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 7244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a sóval, 20 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.
  2. Egyenként beleütjük a tojásokat, rászitáljuk 7 dkg keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet.
  3. A tésztát margarinnal kikent, morzsával meghintett kapcsos koszorúformába simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. A málnát citromlével, 7 dkg cukorral és a maradék vaníliás cukorral, keverés mellett felforraljuk. A megmaradt keményítőt és a zselatint 7-8 evőkanál vízben elkeverjük, és besűrítjük vele málnapürét. Kb. 5 percig főzzük. (Ritka kevergetéssel kihűtjük.)
  6. A tésztát 3 lapra vágjuk. Az alsóra kerül a kihűlt, de még kenhető málnakrém. Hagyjuk teljesen megkötni!
  7. Addig elkészítjük a másik krémet. A tejfölt a többi cukorral elkeverjük, hozzáöntünk 4 dl tejszínt, beleszórjuk az öntetport és felverjük. Ezt a krémet azonnal fel kell használni, mert megköt és grízessé válik!
  8. Egy vékony réteget kenünk a málnakrémre, ráhelyezzük a második tésztát, azt bőségesen megkenjük, majd jön a harmadik tészta, és az egészet bevonjuk a krémmel.
  9. A mandulát szárazon megpirítjuk, mikor kihűlt, szépen feldíszítjük vele a süteményünket.
  10. Legalább 1 órát hűtőbe állítjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2074
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnakrémes frankfurti koszorú
Szöszi konyhája 14 recept

Húsvét közeledtén, bár nem vártam vendégeket, mégis úgy gondoltam, az ünnepekre mégis kell sütemény. Így ezt a süteményt készítettem el. A legnagyobb meglepetésemre voltak vendégeim, a fiam és baráti társasága lepett meg. Olyan gyorsan fogyott el a sütemény Húsvét vasárnap, hogy este még egy adagot sütöttem. Így Húsvét hétfőn is volt sütemény az asztalon.

Hozzávalók

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...