Málnakrémes frankfurti koszorú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szöszi konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
19g vaj134 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
28g finomliszt100 kcal
-
33 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5g tej3 kcal
A málnás krémhez
-
38g málna20 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
5 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
8g víz0 kcal
-
24 kcal
A tejfölös krémhez
-
22g tejföl43 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
43 kcal
A tetejére
-
25g mandulapehely148 kcal
Összesen
905
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
150g vaj1076 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
220g finomliszt801 kcal
-
267 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g tej22 kcal
A málnás krémhez
-
300g málna156 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
64g víz0 kcal
-
191 kcal
A tejfölös krémhez
-
175g tejföl347 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
343 kcal
A tetejére
-
200g mandulapehely1180 kcal
Összesen
7244
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
6.2g vaj45 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
11.4g tojás14 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
2.9g étkezési keményítő11 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.7g tej1 kcal
A málnás krémhez
-
12.4g málna6 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
2.7g víz0 kcal
-
2.1g étkezési keményítő8 kcal
A tejfölös krémhez
-
7.3g tejföl14 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
16.6g habtejszín48 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
A tetejére
-
8.3g mandulapehely49 kcal
Összesen
299
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 51.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1012 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.1 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 123.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
905
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.8 g
Zsír
-
Összesen 412.3 g
-
Telített zsírsav 187 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 156 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8096.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 2152 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 741 mg
-
Foszfor 3398 mg
-
Nátrium 1588 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 801 g
-
Cukor 383 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 984.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2752 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 1006 mg
-
Retinol - A vitamin: 2701 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 565 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1677 micro
Összesen
7244
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg vaj
-
1 csipet só
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 db tojás
-
22 dkg finomliszt
-
7 dkg étkezési keményítő
-
1 csomag sütőpor
-
4 ek tej
A málnás krémhez
-
30 dkg málna
-
2 ek citromlé
-
7 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek zselatin
-
8 evőkanál víz
-
5 dkg étkezési keményítő
A tejfölös krémhez
-
175 g tejföl
-
5 dkg cukor
-
4 dl habtejszín
A tetejére
-
20 dkg mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- A vajat a sóval, 20 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.
- Egyenként beleütjük a tojásokat, rászitáljuk 7 dkg keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet.
- A tésztát margarinnal kikent, morzsával meghintett kapcsos koszorúformába simítjuk.
- Előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
- A málnát citromlével, 7 dkg cukorral és a maradék vaníliás cukorral, keverés mellett felforraljuk. A megmaradt keményítőt és a zselatint 7-8 evőkanál vízben elkeverjük, és besűrítjük vele málnapürét. Kb. 5 percig főzzük. (Ritka kevergetéssel kihűtjük.)
- A tésztát 3 lapra vágjuk. Az alsóra kerül a kihűlt, de még kenhető málnakrém. Hagyjuk teljesen megkötni!
- Addig elkészítjük a másik krémet. A tejfölt a többi cukorral elkeverjük, hozzáöntünk 4 dl tejszínt, beleszórjuk az öntetport és felverjük. Ezt a krémet azonnal fel kell használni, mert megköt és grízessé válik!
- Egy vékony réteget kenünk a málnakrémre, ráhelyezzük a második tésztát, azt bőségesen megkenjük, majd jön a harmadik tészta, és az egészet bevonjuk a krémmel.
- A mandulát szárazon megpirítjuk, mikor kihűlt, szépen feldíszítjük vele a süteményünket.
- Legalább 1 órát hűtőbe állítjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2076
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szöszi konyhája
14 recept
Húsvét közeledtén, bár nem vártam vendégeket, mégis úgy gondoltam, az ünnepekre mégis kell sütemény. Így ezt a süteményt készítettem el. A legnagyobb meglepetésemre voltak vendégeim, a fiam és baráti társasága lepett meg. Olyan gyorsan fogyott el a sütemény Húsvét vasárnap, hogy este még egy adagot sütöttem. Így Húsvét hétfőn is volt sütemény az asztalon.