r
Nosalty Logó

Mákos túrótorta málnazselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Mákos túrótorta málnazselével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 4848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1747.4 g
  • Cink
    219 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    260 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    294.4 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10484.5 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    3023 mg
  • Vas
    1019 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    3303 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    51 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.6 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1560.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1602 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 4848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A zseléhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét egy csipet sóval a hűtőbe tesszük, míg a tojássárgáját habosta keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, tovább keverjük. Majd a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A mákos töltelékhez hideg vízben leáztatjuk a zselatinlapokat. A mákot a cukorral a tejben felfőzzük, (én a mákot a cukorral együtt ledaráltam, és úgy főztem fel), levesszük a tűzről, hagyjuk picit hűlni, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A citromot megmossuk, és az egyik héját belereszeljük, és mindkettőnek a levét belefacsarjuk. Hozzáadjuk a túrót, és jól összekeverjük. Keményre verjük a tejszínhabot. Amikor a krém elkezd dermedni, óvatosan beleforgatjuk a habot.
  5. A tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és visszatesszük a kapcsos tortaformába, majd a piskóta tetején elsimítjuk a krémet.
  6. Málnaszemeket nyomkodunk a krémbe, pár szemet tegyünk félre díszitésnek. A csomagolás szerint elkészítjük a tortazselét, de víz helyett málnalét vagy erdei gyümölcslét használjunk.A zselét rásimítjuk a mákos túrókrémre. A tortát másfél órára betesszük a hűtőbe.
  7. Tálalás előtt eltávolítjuk a tortagyűrűt, a tortát málnaszemekkel és citromfű-levelekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8113
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.

Ajánló

Ha sok málnátok van, akkor a málnát turmixoljátok le, majd passzírozáttok át, és annak a levével készítsétek el a tortazselével!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Közeledett a szülinapom, és mondatm, hogy nekem ne vegyenek drága cukrászdai tortát, mert annak az árából csinálok itthon 2-3 tortát. Olyan jól sikerült, és mindenkinek nagyon ízlett, még a bátyámnak is, aki pedig nagyon kritikus! Sőt, még másnap is visszajött ebédelni, és kérdezte, hogy a tortából maradt még? De mivel nagyon finom volt, így aznap el is fogyott. Ami még dicséretnek számít Nekem, hogy anyukámnak is közeledik a születésnapja, és azt kérte, hogy ilyen tortát készítsek neki! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A zseléhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...