r
Nosalty Logó

Mákos túrómousse-torta narancs curddel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos túrómousse-torta narancs curddel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Mákos financier lap

Mákos túrómousse

Narancs curd (angol narancskrém)

Összesen 501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Mákos financier lap

Mákos túrómousse

Narancs curd (angol narancskrém)

Összesen 4005 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Mákos financier lap

Mákos túrómousse

Narancs curd (angol narancskrém)

Összesen 254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.5 g
  • Cink
    115 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    264.9 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6036 g
  • Cink
    919 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1359 mg
  • Vas
    710 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1973 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    422 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1945 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    193 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1518 micro
Összesen 4005 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Mákos financier lap

Mákos túrómousse

Narancs curd (angol narancskrém)

Elkészítés

Mákos financier lap

  1. A tojásfehérjéből lágy habot verünk.
  2. A vajat a mézzel összeolvasztjuk, és halványbarnára pirítjuk. Langyosra hűtjük.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és óvatosan a habba forgatjuk, végül belekeverjük a mézes folyadékot is. Hűtőbe tesszük egy órára.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsin a masszát kikenjük úgy, hogy egy 18 cm-es kört ki tudjunk majd belőle vágni.
  5. 180 fokos sütőben 8-9 perc alatt megsütjük. Amikor teljesen kihűlt, kivágjuk belőle a körlapot, és egy 18 cm átmérőjű (sütőpapírral vagy fóliával kibélelt) tortakarika aljába helyezzük.

Mákos túrómousse

  1. A mákos túrómousse-hoz a tejszínből kemény habot verünk. A túrót áttörjük. A tojásokat kissé kihabosítjuk.
  2. A kristálycukorból és vízből szirupot főzünk. Amikor a szirup eléri a 118 fokot (csendesednek a buborékok), a tojáshabot vízgőz fölé tesszük, és folyamatos habverés közben a cukros folyadékot a tojásba csurgatjuk.
  3. Ha elegyedett, folyamatos kézi keverés mellett kb. 85 fokig melegítjük. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
  4. A tojáshabot levesszük a gőzről, feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat. Kihűlésig gépi habverővel habosítjuk.
  5. A túrót ízesítjük a mákkal, porcukorral, narancshéjjal és narancslével, majd elkeverjük a tojáshabbal. Végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  6. A túrómousse-t a tortakarikába helyezett financier lapra simítjuk. Behűtjük.

Narancs curd (angol narancskrém)

  1. A vaj kivételével minden hozzávalót egy lábasba öntünk, és botmixerrel elkeverünk. Közepes lángon, folyamatos, intenzív keverés mellett besűrítjük. Akkor jó, ha már rottyant egyet.
  2. Levesszük a tűzről, és belekockázzuk a vajat. Ismét átkeverjük botmixerrel.
  3. Ha szép fényes, lefóliázzuk, mégpedig úgy, hogy a fóliát szorosan a narancskrém tetejére simítjuk, hogy ne bőrösödjön.
  4. Kihűtés után átkeverjük, majd a narancs curdet a torta tetejére egyengetjük. A kész tortát több órára hűtőbe tesszük.
  5. Teljes dermedést követően óvatosan leemeljük a tortáról a tortakarikát, és kedvünk szerint díszítjük, például habcsókkal, csokikerítéssel...
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 7004
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon üde, nagyon könnyed: mákos túrómousse-torta narancs curddel. Jó hír-e, nem tudom: ebből a tortából sokat lehet enni, nagyon sokat. De nyugtasson meg a tudat, hogy a mák tiszta egészség! Hát még a túró...

Hozzávalók

Mákos financier lap

Mákos túrómousse

Narancs curd (angol narancskrém)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...