Mákos-diós zserbó Iluskától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
tésztához
-
86g finomliszt312 kcal
-
3 kcal
-
21g tej12 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
6g tojássárgája18 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
36g vaj256 kcal
-
4g sertészsír39 kcal
-
1g rum3 kcal
-
1g sertészsír10 kcal
mákos töltelék
diós töltelék
tetejére
Összesen
1559
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
150g tej84 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
8g rum18 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
mákos töltelék
-
100g mák525 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
diós töltelék
-
200g dió1308 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g sárgabaracklekvár695 kcal
tetejére
Összesen
10895
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
tésztához
-
21.9g finomliszt80 kcal
-
0.7g friss élesztő1 kcal
-
5.5g tej3 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
9.1g vaj65 kcal
-
1.1g sertészsír10 kcal
-
0.3g rum1 kcal
-
0.3g sertészsír2 kcal
mákos töltelék
-
3.6g mák19 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
10.9g sárgabaracklekvár30 kcal
diós töltelék
-
7.3g dió48 kcal
-
10.9g porcukor42 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
9.1g sárgabaracklekvár25 kcal
tetejére
-
1.2g víz0 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
2.6g margarin18 kcal
Összesen
395
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 71.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 986.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.5 g
-
Cukor 126 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 349 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
1559
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.2 g
Zsír
-
Összesen 497.7 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 157 g
-
Koleszterin 1187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6902.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 287 mg
-
Kálcium 2195 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 990 mg
-
Foszfor 2918 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1522.4 g
-
Cukor 883 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 415.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2515 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 750 micro
-
Kolin: 760 mg
-
Retinol - A vitamin: 2441 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 881 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 818 micro
Összesen
10895
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
395
kcal
Hozzávalók
tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
2 dkg friss élesztő
-
1.5 dl tej
-
3 ek porcukor
-
2 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
25 dkg vaj
-
2 ek sertészsír
-
1 ek rum
mákos töltelék
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
diós töltelék
-
30 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
tetejére
-
4 ek víz
-
6 ek cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
7 dkg margarin
Elkészítés
tésztához
- Az élesztőt a langyos tejben, kevés porcukorral felfuttatjuk. A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal alaposan összegyúrjuk. Sima tésztát kapunk.
- 4 részre osztjuk (én mérlegen szétosztom). Zsírozott tepsibe jó vékonyra nyújtjuk az első lapot. Megkenjük lekvár felével. A darált cukros diót fele mennyiségét a lekvár tetejére szórjuk egyenletesen.
- A második lapot rátesszük, és bőven megkenjük lekvárral. Rászórjuk a cukros mákot. A harmadik lapot, miután tepsibe tettük, szintén lekvározzuk, és szórjuk a cukros dióval. Végül az utolsó lapot is ráfektetjük. Az utolsó lapot fogpiszkálóval megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon megsütjük.
- Közben a vizet, cukrot, kakaóport összefőzzük 2-3 percig, majd kis hűlés után hozzáadjuk a margarint, amivel simára keverjük.
- Ha kihűlt a süti, tálcára borítjuk, és a főzött kakaós bevonóval szépen, egyenletesen bekenjük. Másnapra megköt. Szeletelve fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x22
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 4822
- Feltöltés dátuma: 2019. december 09.
Ajánló
A mákos töltelék alá, nem szabad sajnálni a lekvárt, ugyanis az szárazabb mint a dió!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Valahogy a zserbó nekem egy egyszerűen elkészíthető sütemény!! Nálunk persze, hogy mindenki szereti, főleg ez a változat, "megspékelve" plusz egy mákos töltelékkel.....naná, hogy bejön!!:-)))