r
Nosalty Logó

Mákos-diós zserbó Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mákos-diós zserbó Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tésztához

mákos töltelék

diós töltelék

tetejére

Összesen 1559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tésztához

mákos töltelék

diós töltelék

tetejére

Összesen 10895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tésztához

mákos töltelék

diós töltelék

tetejére

Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    497.7 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    1187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6902.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    2195 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    990 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1522.4 g
  • Cukor
    883 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2515 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2441 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 10895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

tésztához

mákos töltelék

diós töltelék

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben, kevés porcukorral felfuttatjuk. A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal alaposan összegyúrjuk. Sima tésztát kapunk.
  2. 4 részre osztjuk (én mérlegen szétosztom). Zsírozott tepsibe jó vékonyra nyújtjuk az első lapot. Megkenjük lekvár felével. A darált cukros diót fele mennyiségét a lekvár tetejére szórjuk egyenletesen.
  3. A második lapot rátesszük, és bőven megkenjük lekvárral. Rászórjuk a cukros mákot. A harmadik lapot, miután tepsibe tettük, szintén lekvározzuk, és szórjuk a cukros dióval. Végül az utolsó lapot is ráfektetjük. Az utolsó lapot fogpiszkálóval megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon megsütjük.
  4. Közben a vizet, cukrot, kakaóport összefőzzük 2-3 percig, majd kis hűlés után hozzáadjuk a margarint, amivel simára keverjük.
  5. Ha kihűlt a süti, tálcára borítjuk, és a főzött kakaós bevonóval szépen, egyenletesen bekenjük. Másnapra megköt. Szeletelve fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4777
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 09.

Ajánló

A mákos töltelék alá, nem szabad sajnálni a lekvárt, ugyanis az szárazabb mint a dió!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valahogy a zserbó nekem egy egyszerűen elkészíthető sütemény!! Nálunk persze, hogy mindenki szereti, főleg ez a változat, "megspékelve" plusz egy mákos töltelékkel.....naná, hogy bejön!!:-)))

Hozzávalók

tésztához

mákos töltelék

diós töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...