r
Nosalty Logó

Mákos-diós zserbó Iluskától

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Mákos-diós zserbó Iluskától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tésztához

mákos töltelék

diós töltelék

tetejére

1559
Kalória
19.9g
Fehérje
217.5g
Szénhidrátok
71.1g
Zsír
59.3g
Víz
169.6g
Koleszterin
9.7g
Rost
126.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tésztához

mákos töltelék

diós töltelék

tetejére

Összesen 1559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tésztához

mákos töltelék

diós töltelék

tetejére

Összesen 10895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tésztához

mákos töltelék

diós töltelék

tetejére

Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    497.7 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    1187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6902.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    2195 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    990 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1522.4 g
  • Cukor
    883 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    415.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2515 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2441 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 10895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 395 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben, kevés porcukorral felfuttatjuk. A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal alaposan összegyúrjuk. Sima tésztát kapunk.
  2. 4 részre osztjuk (én mérlegen szétosztom). Zsírozott tepsibe jó vékonyra nyújtjuk az első lapot. Megkenjük lekvár felével. A darált cukros diót fele mennyiségét a lekvár tetejére szórjuk egyenletesen.
  3. A második lapot rátesszük, és bőven megkenjük lekvárral. Rászórjuk a cukros mákot. A harmadik lapot, miután tepsibe tettük, szintén lekvározzuk, és szórjuk a cukros dióval. Végül az utolsó lapot is ráfektetjük. Az utolsó lapot fogpiszkálóval megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon megsütjük.
  4. Közben a vizet, cukrot, kakaóport összefőzzük 2-3 percig, majd kis hűlés után hozzáadjuk a margarint, amivel simára keverjük.
  5. Ha kihűlt a süti, tálcára borítjuk, és a főzött kakaós bevonóval szépen, egyenletesen bekenjük. Másnapra megköt. Szeletelve fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x22

Valahogy a zserbó nekem egy egyszerűen elkészíthető sütemény!! Nálunk persze, hogy mindenki szereti, főleg ez a változat, "megspékelve" plusz egy mákos töltelékkel.....naná, hogy bejön!!:-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!