r
Nosalty Logó

Májjal töltött krumplifánk gombamártással

Kovács Györgyi
Májjal töltött krumplifánk gombamártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Máj

Fánk

Gombamártás

Sütés, tálalás

1580
Kalória
30g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
138.5g
Zsír
227.2g
Víz
427.3g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Máj

Fánk

Gombamártás

Sütés, tálalás

Összesen 1580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Máj

Fánk

Gombamártás

Sütés, tálalás

Összesen 9478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Máj

Fánk

Gombamártás

Sütés, tálalás

Összesen 326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    138.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2902 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    179.9 g

Zsír

  • Összesen
    831 g
  • Telített zsírsav
    556 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    2564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5179.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2903 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    319.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1363.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17491 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3400 micro
  • Kolin:
    1675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17412 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 9478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 326 kcal

Elkészítés

Máj

  1. A májat megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a májat. Ízesítjük borssal, majorannával. Puhára főzzük, a végén sózzuk, és hagyjuk kihűlni.

Fánk

  1. A burgonyát megmossuk, felrakjuk főzni. Ha megfőtt, a héjától megszabadítjuk, és burgonyanyomón áttörjük.
  2. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  3. A lisztet, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgákat, a sót, a tört burgonyát egy tálba tesszük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, és 40 percig meleg helyre tesszük keleszteni.
  4. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 2 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk a tésztát, képzeletben megfelezzük, és az alsó felébe a májból kis halmokat rakunk (az olajos szaft nélkül), majd a felső részét a tésztának ráhajtjuk, és körbenyomkodjuk a májkupacokat. Fánkszaggatóval kiszúrjuk. A másik cipóval is ugyanígy járunk el.
  5. Forró olajban kisütjük.

Gombamártás

  1. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
  2. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borssal, rozmaringgal, ételízesítővel ízesítjük. Puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  3. A tejszínnel elkeverjük a lisztet, és behabarjuk vele a gombát, majd hozzáadjuk a tejfölt is.

Sütés, tálalás

  1. A kisült fánkokat tányérra rakjuk, leöntjük a gombamártással, és reszelt füstölt sajttal megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p

Természetesen ez a recept is a Nagyi receptes könyvéből való. Bár nála az elnevezés: "elő vagy vacsorai étel Edit nénitől". Nála a töltelék velő, pörkölt, sonka, sült hús darálva. Nekem így májjal tetszik.

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...