r
Nosalty Logó

Májgaluskaleves Dr. Nicole konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dr. Nicole
Májgaluskaleves Dr. Nicole konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

májgaluska

Összesen 301 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

májgaluska

Összesen 1503 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

májgaluska

Összesen 29 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    933.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1189 micro
  • α-karotin
    2524 micro
  • β-karotin
    6955 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    941 micro
  • Lut-zea
    1849 micro
Összesen 301 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4726.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    1862 mg
  • Nátrium
    1396 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    4666.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9372 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    406 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    1151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1854 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5947 micro
  • α-karotin
    12621 micro
  • β-karotin
    34775 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    4705 micro
  • Lut-zea
    9243 micro
Összesen 1503 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    87 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

leves

májgaluska

Elkészítés

leves

  1. A zsíron megpirítjuk a felkarikázott répát, gyökeret és a felkockázott zellert. Én már ilyenkor bele szoktam dobni az egész fej vöröshagymát és a felaprított fokhagymákat is. Meghintjük sóval, és kicsit sütjük őket (pár perc).
  2. Felengedjük vízzel, teszünk még bele sót, borsot, és lefedjük.
  3. Amíg fő a leves, elkészítjük a májgaluskát, és időközben beledobjuk a májról leválasztott szíveket (az sem baj, ha már előző este összegyúrjuk a galuskát, legalább összeérnek az ízek...).
  4. Amikor már majdnem puha a répa (nagyjából 1 óra), beletesszük a paradicsomot, krumplit, kelkáposztát (vagy kelbimbót), esetleg karalábét, karfiolt és a zöldborsót. Ezekkel is rotyogtatjuk egy kicsit a levest.
  5. Amikor már teljesen megpuhult a répa, jöhet a májgaluska. Én 2 db teáskanállal szoktam őket beleszaggatni a forrásban lévő levesbe. Ezután lejjebb vesszük a lángot, belehajítunk egy marék friss petrezselyemzöldet, és még 5 percig főzzük.

májgaluska

  1. Botmixerrel összeaprítjuk a megtisztított májakat. Én 4 nagy darab májat pürésítettem le összesen.
  2. Ehhez adjuk hozzá a 2 darab tojást, a petrezselyemzöldet, jó sok borsot, sót és egy kevéske majoránnát.
  3. Ezután hozzáadagolunk 5 púpos kanál gluténmentes morzsát. A legtöbb recept ír bele vízbe áztatott kenyeret. Senkinek nem ajánlom, mert nagyon felhígítja a galuska állagát, és végül még lisztet is kell hozzáadni, hogy megfelelő állagú legyen.
  4. Végül mindent jó alaposan összekeverünk, és 2 teáskanál segítségével a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
  5. Azt megjegyezném, hogy az elkészített galuskának csak a felét tettem a 3 liter mennyiségű levesbe, a másik felét befagyasztottam :)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4844
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májgaluskaleves Dr. Nicole konyhájából
Dr. Nicole 35 recept

Imádom a májgaluskalevest, és elhatároztam, megtanulom elkészíteni. Egy ideje már kísérletezek vele, és most végre sikerült :) Állagra és ízre is kiváló.

Hozzávalók

leves

májgaluska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...