Májgaluskaleves Dr. Nicole konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Dr. Nicole
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
leves
-
3g sertészsír27 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
54g fehérrépa34 kcal
-
52g zeller19 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
20g burgonya12 kcal
-
50g kelkáposzta11 kcal
-
51g karfiol5 kcal
-
40g zöldborsó32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
600g víz0 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
36g paradicsom6 kcal
-
5g csirkeszív7 kcal
májgaluska
-
35g csirkemáj42 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
301
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
leves
-
15g sertészsír135 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
255g karfiol26 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
24g csirkeszív37 kcal
májgaluska
-
176g csirkemáj209 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
Összesen
1503
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
leves
-
0.3g sertészsír3 kcal
-
7.4g sárgarépa3 kcal
-
5g fehérrépa3 kcal
-
4.8g zeller2 kcal
-
0.9g vöröshagyma0 kcal
-
1.9g burgonya1 kcal
-
4.6g kelkáposzta1 kcal
-
4.7g karfiol0 kcal
-
3.7g zöldborsó3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
55.6g víz0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.3g paradicsom1 kcal
-
0.4g csirkeszív1 kcal
májgaluska
-
3.3g csirkemáj4 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa4 kcal
Összesen
29
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 933.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1874 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 230 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 1189 micro
-
α-karotin 2524 micro
-
β-karotin 6955 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 941 micro
-
Lut-zea 1849 micro
Összesen
301
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 83.9 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1014 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4726.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 801 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 457 mg
-
Foszfor 1862 mg
-
Nátrium 1396 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 4666.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9372 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 406 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 1151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1854 micro
-
Kolin: 850 mg
-
Retinol - A vitamin: 5947 micro
-
α-karotin 12621 micro
-
β-karotin 34775 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 4705 micro
-
Lut-zea 9243 micro
Összesen
1503
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 234 micro
-
β-karotin 645 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 87 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
29
kcal
Hozzávalók
leves
-
1 ek sertészsír
-
5 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
3 l víz
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 nagy db paradicsom
-
4 db csirkeszív
májgaluska
Elkészítés
leves
- A zsíron megpirítjuk a felkarikázott répát, gyökeret és a felkockázott zellert. Én már ilyenkor bele szoktam dobni az egész fej vöröshagymát és a felaprított fokhagymákat is. Meghintjük sóval, és kicsit sütjük őket (pár perc).
- Felengedjük vízzel, teszünk még bele sót, borsot, és lefedjük.
- Amíg fő a leves, elkészítjük a májgaluskát, és időközben beledobjuk a májról leválasztott szíveket (az sem baj, ha már előző este összegyúrjuk a galuskát, legalább összeérnek az ízek...).
- Amikor már majdnem puha a répa (nagyjából 1 óra), beletesszük a paradicsomot, krumplit, kelkáposztát (vagy kelbimbót), esetleg karalábét, karfiolt és a zöldborsót. Ezekkel is rotyogtatjuk egy kicsit a levest.
- Amikor már teljesen megpuhult a répa, jöhet a májgaluska. Én 2 db teáskanállal szoktam őket beleszaggatni a forrásban lévő levesbe. Ezután lejjebb vesszük a lángot, belehajítunk egy marék friss petrezselyemzöldet, és még 5 percig főzzük.
májgaluska
- Botmixerrel összeaprítjuk a megtisztított májakat. Én 4 nagy darab májat pürésítettem le összesen.
- Ehhez adjuk hozzá a 2 darab tojást, a petrezselyemzöldet, jó sok borsot, sót és egy kevéske majoránnát.
- Ezután hozzáadagolunk 5 púpos kanál gluténmentes morzsát. A legtöbb recept ír bele vízbe áztatott kenyeret. Senkinek nem ajánlom, mert nagyon felhígítja a galuska állagát, és végül még lisztet is kell hozzáadni, hogy megfelelő állagú legyen.
- Végül mindent jó alaposan összekeverünk, és 2 teáskanál segítségével a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
- Azt megjegyezném, hogy az elkészített galuskának csak a felét tettem a 3 liter mennyiségű levesbe, a másik felét befagyasztottam :)
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4844
- Feltöltés dátuma: 2019. július 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dr. Nicole
35 recept
Imádom a májgaluskalevest, és elhatároztam, megtanulom elkészíteni. Egy ideje már kísérletezek vele, és most végre sikerült :) Állagra és ízre is kiváló.