Magos kenyér sajttal és olívabogyóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
riina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
576
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
450g finomliszt1638 kcal
-
150g árpaliszt518 kcal
-
50g napraforgómag292 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
21g olajbogyó24 kcal
-
93 kcal
-
20g köles76 kcal
-
20g lenmag107 kcal
-
45g kukoricadara163 kcal
-
12g zabpehely45 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
12g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
400g víz0 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
3455
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
34g finomliszt124 kcal
-
11.3g árpaliszt39 kcal
-
3.8g napraforgómag22 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
1.6g olajbogyó2 kcal
-
2.7g szárított paradicsom7 kcal
-
1.5g köles6 kcal
-
1.5g lenmag8 kcal
-
3.4g kukoricadara12 kcal
-
0.9g zabpehely3 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
30.2g víz0 kcal
-
3.8g sajt13 kcal
Összesen
260
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1459.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 863 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 90.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2754 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
576
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.5 g
Zsír
-
Összesen 94.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8759.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 675 mg
-
Foszfor 1979 mg
-
Nátrium 5176 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 558.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 541.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 482 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 16525 micro
-
Lut-zea 1700 micro
Összesen
3455
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1249 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
-
45 dkg finomliszt
-
5 dkg napraforgómag
-
2 dkg élesztő
-
7 db olajbogyó
-
2 dkg köles
-
2 ek lenmag
-
3 evőkanál kukoricadara
-
2 ek zabpehely
-
4 ek olívaolaj
-
2 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
5 dkg sajt
Elkészítés
- A két lisztet és a sót egy mély tálban összekeverjük, a közepébe lyukat készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukort, meglocsoljuk az olajjal és a langyos vízzel, puha tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen 30 percig kelesztjük.
- Ezalatt a paradicsomot és az olajbogyót apróra vágjuk, és a sajtot lereszeljük. A magokat, a zabpelyhet és a kukoricadarát kimérjük, és egy tálkában összekeverjük.
- A 30 perc elteltével a tésztát lisztezett deszkán kissé ellapítjuk, rászórjuk a magokat, a sajtot, a felaprított paradicsomot és olajbogyót. A tésztát könnyedén átgyúrjuk, cipóvá formáljuk, és előmelegített, kiolajozott formába tesszük. A tészta tetejét 2-3 helyen bevágjuk, majd még 30 percig kelesztjük a tésztát.
- Ezalatt a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Ha a tészta megkelt, a tetejét bespricceljük egy kis langyos vízzel, a formát befedjük (én öntöttvas kacsasütő formát használtam), és 40-45 perc alatt pirosra sütjük a kenyeret.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1028
- Feltöltés dátuma: 2014. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
riina
9 recept
Nincs különösebb story, volt itthon minden, és már rég sütöttem kenyeret.