Árpaliszt

Árpaliszt

Leírás

Az árpa egyike a legősibb gabonáknak, a vetésterület nagyságát tekintve a gabonák között a negyedik helyen áll hazánkban. Az állattenyésztésben takarmányként, az élelmiszeriparban a maláta alapanyagaként hasznosítják. A többi hagyományos gabonaféléhez hasonlóan lisztet is készítenek a gabonamagvakból, amelyet felhasználhatunk kenyerek, péksütemények, sütemények tésztájában. Glutént tartalmaz, így gluténmentes étrendben nem használható.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Árpaliszt

fehérjetartalom

10.5 g

zsírtartalom

1.311 g

szénhidráttartalom

74.52 g

víztartalom

12.11 g

gramm Árpaliszt?

Top ásványi anyagok

Foszfor

296 mg

Magnézium

96 mg

Kalcium

32 mg

Nátrium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.396 g

Kolin

37.8 mg

Niacin - B3 vitamin

6.269 mg

E vitamin

0.57 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.5 g

Zsír

telített zsírsav

0.335 g

egyszeresen telített zsírsav

0.205 g

többszörösen telített zsírsav

0.771 g

ásványi anyagok

Kalcium

32 mg

Vas

2.68 mg

Magnézium

96 mg

Foszfor

296 mg

Nátrium

4 mg

Cink

2 mg

Réz

0.343 mg

Mangán

1.034 mg

Szelén

37.7 µg

szénhidrát

rost

10.1 g

cukor

0.8 g

víz

12.11 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.37 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.114 mg

Niacin - B3 vitamin

6.269 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.145 mg

Folát

8 µg

Kolin

37.8 mg

Lutein+zeaxantin

160 µg

E vitamin

0.57 mg

K vitamin

2.2 µg

B6 vitamin

0.396 g

7 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...