Libamájragus házi rétes
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
A libamáj raguhoz
-
125g libamáj166 kcal
-
63g alma29 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
5g pálinka12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
75g tej42 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
38g réteslap111 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
A házi készítésű rétestésztához
-
19g finomliszt68 kcal
-
19g rétesliszt68 kcal
-
5g disznózsír45 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
Összesen
662
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
A libamáj raguhoz
-
500g libamáj665 kcal
-
250g alma117 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
20g pálinka46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
300g tej168 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
150g réteslap443 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A házi készítésű rétestésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
75g rétesliszt273 kcal
-
20g disznózsír180 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
100g víz0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
2g só0 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
Összesen
2647
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
A libamáj raguhoz
-
26g libamáj35 kcal
-
13g alma6 kcal
-
8.8g lilahagyma3 kcal
-
9.4g snidling3 kcal
-
1g pálinka2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
15.6g tej9 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
7.8g réteslap23 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
A házi készítésű rétestésztához
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
3.9g rétesliszt14 kcal
-
1g disznózsír9 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
5.2g víz0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.6g disznózsír14 kcal
Összesen
137
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 678 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1307 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 252.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11746 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 68 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 994 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 11646 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1191 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
662
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.3 g
Zsír
-
Összesen 83.6 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 2713 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5227.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 406 mg
-
Kálcium 854 mg
-
Vas 159 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1727 mg
-
Nátrium 1756 mg
-
Réz 38 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1011 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46983 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 270 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 390 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3977 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 46584 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4765 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 804 micro
Összesen
2647
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2441 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 2420 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
A libamáj raguhoz
-
50 dkg libamáj
-
1 nagy db alma
-
1 nagy fej lilahagyma
-
1 csokor snidling
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
3 dl tej
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 ek zsemlemorzsa
A házi készítésű rétestésztához
-
7.5 dkg finomliszt
-
7.5 dkg rétesliszt
-
2 dkg disznózsír
-
0.5 db tojás
-
0.5 kk só
Elkészítés
A libamáj raguhoz
- A libamájat előző nap fokhagymás tejbe áztatjuk, hűtőbe tesszük.
- Mielőtt elkészítjük, kivesszük a tejből, szárazra töröljük, megtisztítjuk a hártyáktól és a nagyobb erektől.
- A házi rétestésztához igazán érdemes időt szakítani, mert egészségesebb a bolti változatnál, mivel sokkal kevesebb zsiradékot igényel, nem utolsó sorban pedig ízletesebb.
- A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felszeleteljük. Az almákat szintén megtisztítjuk, és kockára vágjuk. A májat nagyobb kockára vágjuk, száraz teflon serpenyőben pirítjuk, amíg a zsírja kisül, hozzáadjuk a hagymát, együtt pirítjuk vele, sózzuk, borsozzuk.
- Mikor mindkettő lepirult, szűrőbe tesszük, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön róla.
- Addig ugyan ebben a serpenyőben az almakockákat megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az almapálinkát, átforgatjuk, hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon.
- A rétestésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a tojást, meleg vízben feloldjuk a sót, és belekeverjük az ecetet, ezt is hozzáadjuk, összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd fél órát langyos helyen pihentetjük.
- Miután eleget pihent, lisztezett ruhán elkezdjük kihúzni, szép vékonyra, a széleiről a vastagabb részeket lecsipegetjük. Megkenjük egy kis olvasztott zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a ragut egyenletesen elosztva, majd elkezdjük feltekerni, és tekerésenként megszórjuk apróra vágott snidlinggel, és így tekerjük fel teljesen, a tetejét tojássárgájával lekenjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük.
- Miután megsült, friss aprított snidlinggel, szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4466
- Feltöltés dátuma: 2011. december 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Ez az előétel igazán ünnepi nyitánya lehet a karácsonyi vacsorának. Úgy gondolom, a libamáj különleges mivoltát nem kell hangsúlyoznom, büszkék lehetünk erre a kiváló Hungarikumra. A libamájnak ezt az elkészítési formáját azért választottam, mert szerettem volna valami igazán különleges karácsonyi előételt készíteni.