r
Nosalty Logó

Libamájragus házi rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Libamájragus házi rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A libamáj raguhoz

A házi készítésű rétestésztához

Összesen 662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A libamáj raguhoz

A házi készítésű rétestésztához

Összesen 2647 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A libamáj raguhoz

A házi készítésű rétestésztához

Összesen 137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    994 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11646 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    2713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5227.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    159 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46983 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3977 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4765 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 2647 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A libamáj raguhoz

A házi készítésű rétestésztához

Elkészítés

A libamáj raguhoz

  1. A libamájat előző nap fokhagymás tejbe áztatjuk, hűtőbe tesszük.
  2. Mielőtt elkészítjük, kivesszük a tejből, szárazra töröljük, megtisztítjuk a hártyáktól és a nagyobb erektől.
  3. A házi rétestésztához igazán érdemes időt szakítani, mert egészségesebb a bolti változatnál, mivel sokkal kevesebb zsiradékot igényel, nem utolsó sorban pedig ízletesebb.
  4. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felszeleteljük. Az almákat szintén megtisztítjuk, és kockára vágjuk. A májat nagyobb kockára vágjuk, száraz teflon serpenyőben pirítjuk, amíg a zsírja kisül, hozzáadjuk a hagymát, együtt pirítjuk vele, sózzuk, borsozzuk.
  5. Mikor mindkettő lepirult, szűrőbe tesszük, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön róla.
  6. Addig ugyan ebben a serpenyőben az almakockákat megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az almapálinkát, átforgatjuk, hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon.
  7. A rétestésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a tojást, meleg vízben feloldjuk a sót, és belekeverjük az ecetet, ezt is hozzáadjuk, összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd fél órát langyos helyen pihentetjük.
  8. Miután eleget pihent, lisztezett ruhán elkezdjük kihúzni, szép vékonyra, a széleiről a vastagabb részeket lecsipegetjük. Megkenjük egy kis olvasztott zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a ragut egyenletesen elosztva, majd elkezdjük feltekerni, és tekerésenként megszórjuk apróra vágott snidlinggel, és így tekerjük fel teljesen, a tetejét tojássárgájával lekenjük.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük.
  10. Miután megsült, friss aprított snidlinggel, szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4466
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az előétel igazán ünnepi nyitánya lehet a karácsonyi vacsorának. Úgy gondolom, a libamáj különleges mivoltát nem kell hangsúlyoznom, büszkék lehetünk erre a kiváló Hungarikumra. A libamájnak ezt az elkészítési formáját azért választottam, mert szerettem volna valami igazán különleges karácsonyi előételt készíteni.

Hozzávalók

A libamáj raguhoz

A házi készítésű rétestésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...