Libaleves tavasziasan medvehagymás maceszgombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A tetovált lány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
Leves
-
125g libaaprólék260 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
25g laskagomba7 kcal
-
63g fehér spárga9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Gombóc:
-
38g macesz115 kcal
-
4g libazsír34 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
647
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
Leves
-
500g libaaprólék1039 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
100g laskagomba29 kcal
-
250g fehér spárga35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
120g tejföl238 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Gombóc:
-
150g macesz459 kcal
-
15g libazsír135 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2593
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
Leves
-
23.6g libaaprólék49 kcal
-
5.7g karalábé1 kcal
-
12.3g zeller4 kcal
-
4.3g újhagyma1 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4.7g zöldborsó4 kcal
-
4.7g laskagomba1 kcal
-
11.8g fehér spárga2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.7g tejföl11 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
Gombóc:
-
7.1g macesz22 kcal
-
0.7g libazsír6 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
Összesen
123
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 891.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 294 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 450 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 630 micro
-
β-karotin 3027 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2563 micro
Összesen
647
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 100.2 g
Zsír
-
Összesen 167.2 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 887 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3567 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 633 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1745 mg
-
Nátrium 767 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1175.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1537 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 1801 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 516 micro
-
Kolin: 629 mg
-
Retinol - A vitamin: 422 micro
-
α-karotin 2520 micro
-
β-karotin 12106 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 10251 micro
Összesen
2593
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 119 micro
-
β-karotin 572 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 484 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
Leves
-
1 db újhagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
100 g laskagomba
-
250 g fehér spárga
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
120 ml tejföl
-
1 db tojássárgája
-
15 csepp citromlé
Gombóc:
-
1 ek libazsír
-
1 db vöröshagyma
-
2 db tojás
-
1 kk gyömbérpor
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Leves
- A libaszárny-töveket hideg vízben, sóval, borssal feltesszük főni. Alacsony lángon, lehabozva addig főzzük, míg a hús leválik a csontról. Kivesszük, kihűtve leszedjük a bőrét, a húst letépkedjük, kis darabokra vágjuk. A levest leszűrjük, zsírját leszedjük.
- Egy lábasba visszakanalazunk a levesről leszedett zsírból egy ek-nyit, rádobjuk a felkarikázott újhagymát, kis kevergetés után az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük a levessel, elkezdjük felvágni a zöldségeket. Ebben a sorrendben: a karalábét, sárgarépát és a zellert meghámozzuk, egycentisre kockázzuk, a laskagombát szintén ekkorára vágjuk.
- Mikor felforrt a leves, beleszórjuk. 30 percig főzzük.
- Közben megtisztítjuk a spárgát, 2 cm-esre szeleteljük, a petrezselymet nem túl finomra aprítjuk. A zöldborsót és a spárgát a leveshez adjuk, további 15 percig főzzük.
- A tejfölt elkeverjük a tojássárgával. Két-három merőkanálnyi levest hozzáadva összekeverjük, majd a már takarékra vett levesbe keverjük. Egy-két percig alacsony lángon összemelegítjük, majd belecsepegtetjük a citromlét. Elkeverjük, és végleg elzárjuk a lángot. Beleszórjuk a petrezselyem felét.
- Tálaláskor három-négy gombócot mélytányérba teszünk, rákanalazzuk a levest, megszórjuk a maradék petrezselymmel.
Gombóc:
- A maceszgombóchoz a pászkát apróra törjük, felét vízbe áztatjuk.
- A zsírt elkeverjük a medvehagymás olajjal, a tojással, az apróra vágott, megpirított hagymával, a gyömbérrel és a felaprított petrezselyemmel. Hozzáadjuk a száraz, összetört, valamint a víztől kinyomkodott pászkát is. Jól összekeverjük, fél órára félretesszük.
- Ezután sós vizet forralunk, vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, a lobogó vízbe tesszük. Két perc után mérsékeljük a lángot, még öt percig főzzük. Tálalásig melegen tartjuk.
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 552
- Feltöltés dátuma: 2021. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A tetovált lány
37 recept