r
Nosalty Logó

Libaleves tavasziasan medvehagymás maceszgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A tetovált lány
Libaleves tavasziasan medvehagymás maceszgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Gombóc:

Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Gombóc:

Összesen 2593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Gombóc:

Összesen 123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    294 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    450 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    630 micro
  • β-karotin
    3027 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2563 micro
Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    167.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3567 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1537 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    1801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    2520 micro
  • β-karotin
    12106 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10251 micro
Összesen 2593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Leves

Gombóc:

Elkészítés

Leves

  1. A libaszárny-töveket hideg vízben, sóval, borssal feltesszük főni. Alacsony lángon, lehabozva addig főzzük, míg a hús leválik a csontról. Kivesszük, kihűtve leszedjük a bőrét, a húst letépkedjük, kis darabokra vágjuk. A levest leszűrjük, zsírját leszedjük.
  2. Egy lábasba visszakanalazunk a levesről leszedett zsírból egy ek-nyit, rádobjuk a felkarikázott újhagymát, kis kevergetés után az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük a levessel, elkezdjük felvágni a zöldségeket. Ebben a sorrendben: a karalábét, sárgarépát és a zellert meghámozzuk, egycentisre kockázzuk, a laskagombát szintén ekkorára vágjuk.
  3. Mikor felforrt a leves, beleszórjuk. 30 percig főzzük.
  4. Közben megtisztítjuk a spárgát, 2 cm-esre szeleteljük, a petrezselymet nem túl finomra aprítjuk. A zöldborsót és a spárgát a leveshez adjuk, további 15 percig főzzük.
  5. A tejfölt elkeverjük a tojássárgával. Két-három merőkanálnyi levest hozzáadva összekeverjük, majd a már takarékra vett levesbe keverjük. Egy-két percig alacsony lángon összemelegítjük, majd belecsepegtetjük a citromlét. Elkeverjük, és végleg elzárjuk a lángot. Beleszórjuk a petrezselyem felét.
  6. Tálaláskor három-négy gombócot mélytányérba teszünk, rákanalazzuk a levest, megszórjuk a maradék petrezselymmel.

Gombóc:

  1. A maceszgombóchoz a pászkát apróra törjük, felét vízbe áztatjuk.
  2. A zsírt elkeverjük a medvehagymás olajjal, a tojással, az apróra vágott, megpirított hagymával, a gyömbérrel és a felaprított petrezselyemmel. Hozzáadjuk a száraz, összetört, valamint a víztől kinyomkodott pászkát is. Jól összekeverjük, fél órára félretesszük.
  3. Ezután sós vizet forralunk, vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, a lobogó vízbe tesszük. Két perc után mérsékeljük a lángot, még öt percig főzzük. Tálalásig melegen tartjuk.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 552
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Libaleves tavasziasan medvehagymás maceszgombóccal
A tetovált lány 37 recept

Hozzávalók

Leves

Gombóc:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...