Libacomb fehérboros savanyított káposztával és sült krumplival
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
Liba és krumpli
-
400g libacomb772 kcal
-
71 kcal
-
60g libazsír540 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Káposzta
-
150g savanyú káposzta29 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Sült gyümölcs
Összesen
2206
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
Liba és krumpli
-
400g libacomb772 kcal
-
71 kcal
-
60g libazsír540 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Káposzta
-
150g savanyú káposzta29 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Sült gyümölcs
Összesen
2206
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
Liba és krumpli
-
22.3g libacomb43 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
3.3g libazsír30 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g rozmaring1 kcal
-
0.5g kakukkfű1 kcal
-
22.3g burgonya13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Káposzta
-
8.4g savanyú káposzta2 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5.6g fehérbor5 kcal
Sült gyümölcs
Összesen
123
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 140.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2479.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 797 mg
-
Nátrium 1178 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.6 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1057.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 371 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 681 micro
Összesen
2206
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 140.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2479.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 797 mg
-
Nátrium 1178 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.6 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1057.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 371 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 681 micro
Összesen
2206
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
Liba és krumpli
-
1 közepes db libacomb
-
1 ek napraforgó olaj
-
4 ek libazsír
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 szál rozmaring
-
3 szál kakukkfű
-
4 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fekete bors
Káposzta
-
15 dkg savanyú káposzta
-
1 teáskanál köménymag
-
2 teáskanál cukor
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 dl fehérbor
Sült gyümölcs
Elkészítés
Liba és krumpli
- A combot betesszük egy dobozba, a bőrét rácsosan beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat, és betesszük a hűtőbe.
- Két nap után elővesszük a combot, áttesszük egy nyél nélküli serpenyőbe, mindkét oldalán megpirítjuk öt-öt percig, majd rákanalazzuk a zsírt, fűszerezzük, letakarjuk alufóliával, betesszük a sütőbe, és 150 C fokon két órán keresztül sütjük. Időnként meglocsoljuk a zsírral.
- Közben alaposan megmossuk a krumplikat, s úgy héjastul feltesszük előfőzésre.
- A két óra elteltével a combról levesszük a fóliát, tűvel ellenőrizzük, hogy elég puha-e már a hús, mellétesszük a krumplikat, a hőfokot megemeljük 180 C fokra, s még 20 percig sütjük, a vége felé grill fokozatra kapcsolunk (200 C fok).
- Tálaláskor középre kerül a comb, s mellépakoljuk a köretet.
- A hús isteni lett. Bár újbort kellett volna inni - Ki Márton-napkor libát nem eszik, újbort nem iszik, egész évben éhezik, szomjazik -, azért fehérborral meglocsoltam a torkom.
Káposzta
- Egy száraz serpenyőben megpörköljük a köménymagot, rászórjuk a cukrot, majd karamellizálódás után rárakjuk a káposztát. Teszünk bele babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá még őrölt köményt, locsolunk rá a libazsírból, összekeverjük. Kis idő után beleöntjük a bort, s időnként keverve egyet rajta, megpirítjuk.
Sült gyümölcs
- A körtéket félbevágjuk, a szárát rajta hagyva, az almát gerezdekre vágjuk, kicsumázzuk. A gyümölcsöket egy serpenyőbe rakjuk, szórunk rá cukrot, csorgatunk rá mézet, rátesszük a szegfűszeget. Megforgatjuk, locsolunk rá brandyt, és szép barnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 6173
- Feltöltés dátuma: 2015. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
A combot Márton napján vettem, bepácoltam, majd alacsony hőfokon megsütöttem, mondhatni konfitáltam.