r
Nosalty Logó

Lencsefőzelék petrezselymes fasírttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szekeres Lajosné Klári
Lencsefőzelék petrezselymes fasírttal

Hozzávalók

lencsefőzelék

fasírt

834
Kalória
33.3g
Fehérje
72.9g
Szénhidrátok
46.3g
Zsír
83.5g
Víz
45g
Koleszterin
10.3g
Rost
6.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

lencsefőzelék

fasírt

Összesen 834 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

lencsefőzelék

fasírt

Összesen 3332 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

lencsefőzelék

fasírt

Összesen 274 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 834 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3055.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    333.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1668 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2351 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2829 micro
Összesen 3332 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

lencsefőzelék

  1. A lencsét megmossuk és 2 órára beáztatjuk, majd feltesszük annyi vízben főni, ami bőven ellepi.
  2. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és az aprított vöröshagymát, majd lassú tűzön puhára főzzük. Amíg fő a lencse, addig elkészítjük a fasírtot.
  3. A megfőtt lencsét berántjuk: az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk a rántást. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, majd felöntjük kevés hideg vízzel és a forrásban lévő lencsére öntjük.
  4. Jól elkeverjük a rántást a lencsével, egyszer összeforraljuk, majd kész is van.

fasírt

  1. Egy tálba beletesszük a darálthúst és sózzuk-borsozzuk. Beleütjük az egész tojást, a felaprított petrezselyemzöldet, a préselt fokhagymát és a beáztatott, majd kinyomkodott kenyeret.
  2. Az egészet jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel tojásnagyságú fasírtokat formázunk belőle.
  3. Forró olajban kisütjük a fasírtokat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Recept infó

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!