Lencsefőzelék petrezselymes fasírttal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
lencsefőzelék
-
75g lencse264 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
35 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0 kcal
fasírt
-
75g sertésdagadó352 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g kenyér103 kcal
-
64g napraforgó olaj28 kcal
Összesen
834
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
lencsefőzelék
-
300g lencse1056 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
fasírt
-
300g sertésdagadó1407 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g kenyér411 kcal
-
255g napraforgó olaj113 kcal
Összesen
3332
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
lencsefőzelék
-
24.6g lencse87 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.8g mustár0 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0 kcal
fasírt
-
24.6g sertésdagadó116 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.7g petrezselyem1 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
12.3g kenyér34 kcal
-
20.9g napraforgó olaj9 kcal
Összesen
274
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.3 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 764 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 83.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 588 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 707 micro
Összesen
834
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.1 g
Zsír
-
Összesen 185.2 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3055.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1214 mg
-
Nátrium 1053 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 333.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 763 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1668 micro
-
Kolin: 474 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2351 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2829 micro
Összesen
3332
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
lencsefőzelék
-
300 g lencse
-
2 db babérlevél
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 tk cukor
-
1 ek mustár
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csapott ek finomliszt
-
2 tk fűszerpaprika
fasírt
-
30 dkg sertésdagadó
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db tojás
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
lencsefőzelék
- A lencsét megmossuk és 2 órára beáztatjuk, majd feltesszük annyi vízben főni, ami bőven ellepi.
- Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és az aprított vöröshagymát, majd lassú tűzön puhára főzzük. Amíg fő a lencse, addig elkészítjük a fasírtot.
- A megfőtt lencsét berántjuk: az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk a rántást. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, majd felöntjük kevés hideg vízzel és a forrásban lévő lencsére öntjük.
- Jól elkeverjük a rántást a lencsével, egyszer összeforraljuk, majd kész is van.
fasírt
- Egy tálba beletesszük a darálthúst és sózzuk-borsozzuk. Beleütjük az egész tojást, a felaprított petrezselyemzöldet, a préselt fokhagymát és a beáztatott, majd kinyomkodott kenyeret.
- Az egészet jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel tojásnagyságú fasírtokat formázunk belőle.
- Forró olajban kisütjük a fasírtokat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 308
- Feltöltés dátuma: 2023. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept