r
Nosalty Logó

Lencsebolognai

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Lencsebolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4245 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    2636 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2556 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1677 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25423 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 1810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    785 micro
  • β-karotin
    1897 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát meghámozzuk és a zellerrel együtt kisebb darabokra szeljük. Egy aprítóba külön mindkét zöldséget összedaráljuk, majd félretesszük.
  2. Egy magasabb falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd lepirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk az aprított sárgarépát és a zellert, és tovább pirítjuk őket együtt.
  4. Amikor a zöldségek elkezdenek puhulni, és már egy kicsit összeestek, rájuk önthetjük a vörösbort. Együtt főzzük őket, míg a vörösbor el nem fő.
  5. Következik a passzírozott paradicsom, amit egyből követnek a fűszerek; a rozmaring, a kakukkfű, az oregánó és persze egy kis bazsalikom. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és addig rottyantjuk a ragut, amíg be nem sűrűsödik.
  6. Utolsóként kerül bele a főtt lencse, amit szépen hozzákeverünk a raguhoz, és 10 percig összefőzünk vele. Ha időközben elfőtt a lé, pótolhatjuk egy kevés vízzel.
  7. Az elkészült lencsés ragu mellé spagetti tésztát főzünk, tálaljuk sörélesztő pehellyel, vékonyra vágott szárzellerrel és parmezán stílusú növényi sajttal megszórva.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 11401
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 15.

Receptkategóriák

Lencsebolognai
Nosalty vegán 142 recept

Erre a lencsére még azok is ránéznek, akik nem húsmentesen étkeznek! A klasszikus bolognai ragu zöldséges változatának titka a lencse, ami a darált húshoz hasonló állagot kölcsönöz az ételnek. Csupán ezt az egy hozzávalót cseréltük ki, a többi mehet a megszokott módon: zöldségek, vörösbor, passata és persze a jellegzetes olasz fűszerek. Húsmentességéből adódóan elkészíthetjük teljesen vegánként növényi sajttal, vagy vegaként parmezánnal teleszórva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...