Növényi sajt

Növényi sajt

Leírás

Szója, keményítő vagy növényi olaj alapú készítmények, amelyeket jellemzően a sajt kiváltására használnak a vegán étrendekben (bár nincs érdemi fehérjetartalmuk, ezért fehérjepótlásra nem alkalmasak). Mivel tejmentes, ezért laktózérzékenyek és tejfehérje-allergiások étrendjében is szerepelhet. A növényi sajtoknál a készítők próbálják a már meglévő, közismert sajttípusok ízvilágát és állagát létrehozni. Így a vegetáriánus bioboltokban találhatunk natúr és füstölt sajtot, edami, mozzarella, olvadós és kemény változatokat is. fotó: Thinkstock

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Növényi sajt

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

22 g

szénhidráttartalom

20 g

víztartalom

0 g

gramm növényi sajt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

2300 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

12 g

egyszeresen telített zsírsav

9 g

többszörösen telített zsírsav

1 g

ásványi anyagok

Nátrium

2300 mg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...