Növényi sajt
Leírás
Szója, keményítő vagy növényi olaj alapú készítmények, amelyeket jellemzően a sajt kiváltására használnak a vegán étrendekben (bár nincs érdemi fehérjetartalmuk, ezért fehérjepótlásra nem alkalmasak). Mivel tejmentes, ezért laktózérzékenyek és tejfehérje-allergiások étrendjében is szerepelhet. A növényi sajtoknál a készítők próbálják a már meglévő, közismert sajttípusok ízvilágát és állagát létrehozni. Így a vegetáriánus bioboltokban találhatunk natúr és füstölt sajtot, edami, mozzarella, olvadós és kemény változatokat is. fotó: Thinkstock
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Növényi sajt
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
22 g
szénhidráttartalom
20 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
2300 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
12 g
egyszeresen telített zsírsav
9 g
többszörösen telített zsírsav
1 g
ásványi anyagok
Nátrium
2300 mg
szénhidrát
vitaminok