r
Nosalty Logó

Tej- és gluténmentes rakott karfiol

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dr. Nicole
Tej- és gluténmentes rakott karfiol
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

624
Kalória
34.1g
Fehérje
53g
Szénhidrátok
30g
Zsír
241.8g
Víz
84g
Koleszterin
4.2g
Rost
4.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 624 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4538.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    2872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    725.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    157 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. Kevés olajon felrakjuk pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már üvegesre pirult, hozzáadjuk a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot. Kevés sóval meghintjük.
  2. Eközben feltesszük főni az apróbb rózsákra szétszedett és megmosott karfiolt. A vízbe ízlés szerint tehetünk csak sima sót, vagy ételízesítőt.
  3. Amikor már jó masszává összeállt a paprika, paradicsom, hagyma, rádobjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, és meghintjük egy kevés őrölt fűszerköménnyel. Kifehéredésig magasabb lángon pirítjuk a húst, majd takarékra vesszük, és lefedjük.
  4. Időközben megfőzzük a rizst is sós vízben. Amikor megfőtt a rizs, a hús pedig megsült, hozzáadjuk a rizst a húshoz, rárakjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, és elzárjuk a gázt.
  5. Ha a karfiol is megfőtt, egy arra alkalmas jénait jó vastagon bevajazunk, megszórjuk a kenyérmorzsával, és rárakjuk a karfiol rózsákat. Erre mehet még egy kis morzsa, tejföl, darált hús és még egy adag tejföl.
  6. Ha több az összetevő, szépen rétegelhetjük őket, de nekem csak egy rétegre volt elegendő, így a második sor darált húson lévő tejfölre reszeltem egy jó nagy adag növényi sajtot.
  7. Lefedjük a jénait, és betesszük a sütőbe sülni, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az egyik kedvenc ételem. Szerettem volna megkedveltetni a kisfiammal is, így addig kísérleteztem, míg olyan nem lett, amit Ő is szívesen megeszik :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!