Tej- és gluténmentes rakott karfiol
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Dr. Nicole
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
233g karfiol23 kcal
-
24 kcal
-
12 kcal
-
133g darált sertéshús243 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
42g rizs149 kcal
-
27g növényi tejföl37 kcal
-
7g zsemlemorzsa26 kcal
-
0 kcal
-
33g növényi sajt95 kcal
Összesen
624
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
72 kcal
-
35 kcal
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
125g rizs448 kcal
-
80g növényi tejföl110 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0 kcal
-
100g növényi sajt285 kcal
Összesen
1871
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
42.7g karfiol4 kcal
-
0.6g tejmentes margarin4 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
24.4g darált sertéshús44 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
3.1g tv-paprika1 kcal
-
6.1g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
7.6g rizs27 kcal
-
4.9g növényi tejföl7 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
-
0 kcal
-
6.1g növényi sajt17 kcal
Összesen
113
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1512.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 957 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 241.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
624
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.2 g
Zsír
-
Összesen 90 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4538.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1185 mg
-
Nátrium 2872 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 725.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 498 micro
-
Kolin: 418 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 596 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
1871
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 157 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db karfiol
-
1 ek tejmentes margarin
-
0.5 ek napraforgó olaj
-
40 dkg darált sertéshús
-
1 kis db vöröshagyma
-
0.5 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
125 g rizs
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
10 dkg növényi sajt
Elkészítés
- Kevés olajon felrakjuk pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már üvegesre pirult, hozzáadjuk a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot. Kevés sóval meghintjük.
- Eközben feltesszük főni az apróbb rózsákra szétszedett és megmosott karfiolt. A vízbe ízlés szerint tehetünk csak sima sót, vagy ételízesítőt.
- Amikor már jó masszává összeállt a paprika, paradicsom, hagyma, rádobjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, és meghintjük egy kevés őrölt fűszerköménnyel. Kifehéredésig magasabb lángon pirítjuk a húst, majd takarékra vesszük, és lefedjük.
- Időközben megfőzzük a rizst is sós vízben. Amikor megfőtt a rizs, a hús pedig megsült, hozzáadjuk a rizst a húshoz, rárakjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, és elzárjuk a gázt.
- Ha a karfiol is megfőtt, egy arra alkalmas jénait jó vastagon bevajazunk, megszórjuk a kenyérmorzsával, és rárakjuk a karfiol rózsákat. Erre mehet még egy kis morzsa, tejföl, darált hús és még egy adag tejföl.
- Ha több az összetevő, szépen rétegelhetjük őket, de nekem csak egy rétegre volt elegendő, így a második sor darált húson lévő tejfölre reszeltem egy jó nagy adag növényi sajtot.
- Lefedjük a jénait, és betesszük a sütőbe sülni, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 5076
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dr. Nicole
35 recept
Az egyik kedvenc ételem. Szerettem volna megkedveltetni a kisfiammal is, így addig kísérleteztem, míg olyan nem lett, amit Ő is szívesen megeszik :)