r
Nosalty Logó

Füstös-zöldséges vegán langalló

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Füstös-zöldséges vegán langalló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

A tálaláshoz

Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

A tálaláshoz

Összesen 3539 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

A tálaláshoz

Összesen 162 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10889.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    8402 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    68853 micro
  • Lut-zea
    2623 micro
Összesen 3539 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3160 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sót és a lisztet alaposan elkeverjük. Nagyjából 1 deciliter langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Amikor ez megtörtént, az élesztős keveréket a liszthez öntjük, valamint még annyi langyos vizet, hogy egy ragacsos, lágy masszát kapjunk.
  2. A tésztát addig keverjük kézzel vagy egy spatulával, amíg már nincsenek benne száraz, lisztes részek. Ekkor a tálat lefedjük frissentartó fóliával, és a tésztát hűtőbe tesszük, legalább egy éjszakára. Ennyi idő alatt szép buborékosra kel. A sütés előtt legalább 3 órával kivesszük a hűtőből, és hagyjuk felengedni szobahőmérsékletre.

A feltétekhez

  1. A burgonyát meghámozzuk, majd uborkagyalun hajszálvékony szeletekre gyaluljuk. Egy tálban elkeverjük az olívaolajjal, füstölt fűszerpaprikával, sóval és borssal. Felhasználásig állni hagyjuk.
  2. A növényi tejfölt elkeverjük ízlés szerint sóval, borssal és két gerezd reszelt fokhagymával. A növényi sajtot lereszeljük, a hegyes erősből karikákat vágunk.
  3. A szobahőmérsékletre engedett tésztát egy kiolajozott, mély gáztepsibe öntjük, majd olajos kézzel elegyengetjük, hogy egészen a szélekig érjen. Alá is nyúlhatunk, és úgy húzhatjuk, csak ügyeljünk rá, nehogy kiszakadjon.
  4. A tésztát 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, és 10 perc alatt elősütjük. Ekkor megkenjük a fokhagymás tejföllel, és elegyengetjük a tetején a fűszeres burgonyát. Visszatesszük újabb 10 percre, majd ismét kivesszük, elosztjuk rajta a hegyes erőst és a reszelt sajtot. Felső sütési módra kapcsolunk, és 5 perc alatt ropogósra és aranybarnára pirítjuk a langallónk tetejét.

A tálaláshoz

  1. A lilahagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk és vékony félkarikákra szeleteljük. Az ecetet, vizet, cukrot, sót, mustármagot és borsot felforraljuk egy lábasban, majd a hagymára öntjük. Lefedjük és 10 percig állni hagyjuk.
  2. A szárított paradicsomot kevés olajon ropogósra pirítjuk, majd egy tálba öntjük, ahol elkeverjük a füstölt paprikával és köménnyel, illetve ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A kenyérlángost felvágjuk, a savanyított hagymával és füstös-ropogós paradicsommal megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1699
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 11.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
Füstös-zöldséges vegán langalló
Lakos Benedek 394 recept

A vegán receptek esetében a titok nyitja az, hogy nem az eredeti fogást kell száz százalékig leutánoznunk, sokkal inkább azt felhasználva, annak mentén kell létrehoznunk egy új ételt, ami mégis hordozza a hagyományos étel bizonyos tulajdonságait. Az alábbi vegán langallót pont így alkottam meg: az utánozás és helyettesítés ösvényét elhagyva inkább olyan alapanyagok felé nyúltam, amelyek a húsevők számára is szimpatikusak lehetnek, majd ezeket olyan konyhai technikáknak tettem ki, amelyek ízben és állagban sokszínűvé, izgalmassá tették a kenyérlángost. Remélem, mind a húsos, mind a hústalan tábor tetszését elnyeri majd.

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...